Închide

Dezastru la bacalaureatul de toamnă în Cluj, mai puțin de o treime dintre candidați au absolvit

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 25, 2023 0 95

Dezastru la bacalaureatul de toamnă în Cluj, mai puțin de o treime dintre candidați au absolvit.

În Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august 2023, este de 31,64%, arată azi Inspectoratul Școlar Județean. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

La ”bacul de toamnă” s-au înscris în acest an un număr de 854 de candidați, dintre care 578 provin din promoţia curentă. Un număr de 230 de candidați au fost promovați, dintre care 167 fac parte din promoţia curentă. Diferența între promoția curentă și cele anterioare, din punctul de vedere al ratei de promovare, e mică: rata de succes pentru promoția curentă, 2022- 2023 este de 32,75 %., în vreme ce în cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 29,03 %.
Rezultatele înainte de contestaţii au fost afișate astăzi la amiază în cele patru centre de examen organizate la nivelul județului Cluj şi  pe site-ul dedicat. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate marți 29 august.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu