Închide

Deutsche Welle: cascada Ciucaș – spa natural în mijlocul pădurii

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 10, 2023 0 161

La ieşirea din Cheile Turzii, pe un drum pietruit înspre satul Cheia, se află cascada Ciucaş. Cascada de câţiva metri înălţime se transformă vara într-un spa natural pentru localnici şi vizitatori.

În zilele toride, Cascada Ciucaş este plină de oameni.

Pentru a ajunge la Cascada Ciucaş este nevoie să treci podul peste râul Arieş. De la capul podului peste Arieş, care duce şi spre satul Cheia, se continuă pe un drum de piatră, practicabil cu maşina, de aproximativ doi kilomentri. Iar pentru cei care vin dinspre Cluj, Casca Ciucaş este situată la doar 55 de kilometri de oraşul Cluj Napoca.

La capătul drumului de piatră se află un baraj şi o staţie de epurare. De acolo începe o potecă care urcă dealul şi traversează o pădure preţ de 10-15 minute. Urcuşul este uşor spre mediu ca dificultate. Imediat ce ați ajuns în vârful dealului, se deschide o vale, Cheile Haşdatelor, la baza sa aflându-se cascada şi foarte probabil câţiva oameni care se bălăcesc acolo.

În funcţie de ora la care ajungeți la cascadă, zona va fi mai mult sau mai puţin populată. La orele dimineţii şi chiar în prima parte a zilei puteţi avea supriza să vă găsiţi singur în Cheile Haşdatelor şi să profitaţi netulburat de spa-ul natural, dar şi de priveliştea frumoasă oferită de Casca Ciucaş şi de stâncile înalte din jur. Spre orele amiezii, pe masură ce şi temperatura aerului creşte, cascada se va umple de oameni.

Citește articolul integral pe Deutsche Welle

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare