Închide

Detalii în cazul atacului cibernetic al uneia dintre cele mai mari companii de software din România, NTT Data de la Cluj, ar fi fost atacat un server mai vechi

Economie by Actual de Cluj - iul. 05, 2024 0 642

Detalii în cazul atacului cibernetic al uneia dintre cele mai mari companii de software din România, NTT Data de la Cluj, ar fi fost atacat un server mai vechi, arată compania.

Un grup de hackeri ar fi atacat sistemele informatice ale NTT Data România, una dintre cele mai mari companii de IT din țară, și a anunțat că a sustras 230 de giga de date strategice, conform platformei Cyber Express. Vizat ar fi fost, de asemenea, Departamentul de Sănătate al statului Florida. La solicitarea Economedia, reprezentanții companiei au confirmat că au detectat ”activitate suspectă”, dar spun că nu este vorba despre ransomware și susțin că au izolat mediul afectat. NTT Data este una dintre cele mai mari firme de IT din țară, fiind clasată în Top 20 companii după cifra de afaceri din 2023, potrivit Termene.ro – pe locul 12.

Conform Cyber Express, care a publicat informația în 2 iulie, NTT Data, lider mondial în servicii de afaceri și tehnologie, a fost vizată de RansomHub. Grupul susține că a accesat 230 gigabiți de date de la divizia din România a companiei, plănuind să le publice în același interval de timp de trei-patru zile. Departamentul de Sănătate din Florida, afectat de un posibil atac cibernetic, a confirmat întreruperi temporare, dar a asigurat publicul că majoritatea sistemelor și serviciilor sale rămân pe deplin operaționale.

La solicitarea Economedia, reprezentanții companiei au confirmat că au detectat “activitate suspectă”, dar spun că nu este vorba despre ransomware. ”Pe 14 iunie echipa noastră de securitate a detectat activitate suspectă pe un server dintr-o generație mai veche, total separat de rețeaua corporate. Am activat imediat protocoalele de răspuns la incident și am dezactivat și izolat complet întregul mediu afectat. Măsuri adiționale de gestionare a riscurilor și protecție a datelor au fost de asemenea activate”, a transmis compania.

Citește și:

Doru Șupeală: Criză la NTT Data România: hackerii au furat 230 de giga de date, iar sistemele informatice ale firmei s-au prăbușit

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare