Închide

Descinderi de amploare în România și Spania, au racolat tinere din Cluj ca să se prostitueze în Spania

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 27, 2017 0 376

Descinderi de amploare azi, în România și Spania, pentru destructurarea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor.

Acțiunea e instrumentată de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița și de polițiștii de la Operațiuni Speciale, coordonați de DIICOT; în această dimineață polițiștii au făcut șase percheziții domiciliare, în Dâmbovița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Din cercetări a reieșit că, din 2013, membrii grupării ar fi racolat tinere din Dâmbovița, Cluj, Teleorman, Olt și Constanța, pe care le-ar fi exploatat prin practicarea prostituției în Spania. La locuințele celor cercetați polițiștii au găsit o armă de foc neletală, zeci de cartușe, zece telefoane mobile, dar și documente probatorii. Patru persoane au fost duse la Poliție pentru audieri.
Între timp polițiștii români și spanioli au descins în șapte case din Madrid și Oviedo.

Procurorii DIICOT detaliază și spun că din 2013 trei suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi alte persoane prin care racolau mai multe tinere pe care le determinau să practice prostituția pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană; acestea erau recrutate prin promisiuni mincinoase și, uneori, obligate să se prostitueze prin acte de violență. „În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracţională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autorităţile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional”, arată procurorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu