Închide

Derby-ul neputinței. CFR și Steaua au remizat, 1-1, după un joc modest

SportTop News by Catalin Suciu - sept. 22, 2017 0 357

Formația lui Dan Petrescu o menține pe FCSB la 4 puncte distanță după întâlnirea din Gruia încheiată nedecis.

Clujenii au deschis scorul în minutul 8 al meciului, dar brigada a anulat eronat reușita lui Urko pentru un presupus fault al lui Nouvier la Benzar. Mult angajament, faulturi și fotbal mai puțin.

Steaua nu joacă nimic. Dacă în Europa, cu Plzen, e distracție, în Liga 1, când dai peste CFR, e puțin mai dificil. Alibec e o umbră care gesticulează la fiecare fază, dar n-are nici o șansă de gol. Budescu e și el șters, iar Golofca e cea mai mare păcăleală a steliștilor de la Romică Surdu încoace.

CFR-ul e tare la fazele fixe, dar pe atacuri poziționale e neinspirată. Și face ce știe mai bine. Când să se fluiere pauza meciului, Deac centrează de la 40 de metri, Urko Vera se înalță fără marcaj, Niță iese ca Prunea în 94, iar gazdele deschis scorul (44).

Oaspeții își revin, cât de cât, la reluare. Feroviarii fac pasul ușor înapoi, dar pot închide meciul tot după o fază fixă. Deac trimite scurt, din lovitură liberă, mingea e expediată spre poarta lui Niță, iar portarul o reține dintr-un carambol. CFR-ul doarme, Steaua pleacă pe contraatac și Budescu trage la colțul scurt după o pasă genială primită de la Man (63). E 1-1, iar FCSB-ul începe să domine.

Are penalty, dar Hațegan nu-l dă la un fault clar asupra lui Benzar (68).

Meciul e gata, campionatul continuă.

A trect un nou derby, iar CFR e prima în Liga 1.  De menționat că ambele echipe au contestat dur arbitrajul. Dar cu jocul de fotbal cum rămâne?

„Meciul prezenta un interes incontestabil la început, dar mi-a lăsat un gust amar, atât ca mentalitate, cât și ca joc. Aceste două echipe au investit sume mari de bani, dar nivelul jocului a fost unul extrem de scăzut.

Am urmărit miercuri seara trei partide internaționale, Lazio – Napoli 1-4, Real – Betis Sevilla 0-1 și Juventus – Fiorentina 1-0 și pot spune că nivelul fotbalului nostru devine derizoriu, iar acest lucru trebuie să ne pună pe gânduri.Dacă ar fi să mă raportez la școala sovietică, meciului i-aș da nota doi din cinci!”, a declarat Cornel Dinu, la TV Telekom Sport.

CFR – FCSB 1-1

Au marcat: Urko (45) / Budescu (63)

Spectatori: 17.000

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Hoban, Culio – Nouvier, Deac, Nistor – Urko

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Niță – Benzar, Planici, Bălașa, Junior – Nedelcu, Pintilii – Golofca (Man, 46), Budescu, Tănase- Alibec

Antrenor: Nicolae Dică

foto: gsp.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare