Închide

Deputatul liberal Sabin Sărmaș, varianta PNL pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării / Florin Cîțu confirmă nominalizarea, iar Emil Boc îl laudă pe Sărmaș

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - ian. 07, 2022 0 1828

Potrivit informațiilor prezentate vineri de Antena3, deputatul clujean Sabin Sărmaș este opțiunea PNL, alături de secretarul de stat Iulian Popescu, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, rămasă vacantă după ce liberalul Florin Roman a demisonat, presat de scandalul mediatic pe tema neconcordanțelor din CV-ul său.

Numele lui Sabin Sărmaș (care mai bine de un an a ocupat și funcția de șef al Autorității pentru Digitalizarea României) a fost vehiculat încă de la început pentru acest minister, având în vedere că el are pregătirea necesară pentru a ocupa o astfel de funcție, fiind IT-ist de profesie și având experiență în antreprenoriatul de profil.

Sabin Sărmaș este și peședintele Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Camera Deputaților, iar anul trecut a fost desemnat de Guvern să preia rolul de „Chairman”, în cadrul celei mai importante conferințe de IT&C, pe care o organizează Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva, și pe care România o va găzdui anul acesta, conform candidaturii admise în 2019 de țările membre UIT.

Într-o conferință de presă, vineri, președintele PNL Florin Cîțu a admis că Sabin Sărmaș e luat în calcul pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună că Iulian Popescu (în prezent acesta este secretar de stat).

 „Cele două nume sunt evidente, cred, pentru că unul este președintele comisiei IT în Camera Deputaților, celălalt este secretar de stat la Ministerul Digitalizării (…)Propunerea va fi în Partidul Național Liberal, am discutat și cu premierul Ciucă, va fi și el implicat în această decizie”, a comentat  Florin Cîțu.

Primarul Clujului, Emil Boc (care controlează organizația PNL Cluj) s-a exprimat și el, astăzi, în cadrul unei emisiuni onlinie, în favoarea lui Sabin Sărmaș.

„Evident că noi susținem orice candidat care este din zona Clujului dar suntem la fel de realiști că aceste funcții sunt la nivel național ale Partidului Național Liberal și…vom vedea. Sabin Sămaș este o resursă extrem de valoroasă a Clujului și de ce nu și a PNL, este un om care a confirmat în diversele funcții pe care le-a deținut. Deci amândouă propuneri au bastonul de ministru precum și alții pentru că nu se reduce oferta doar la cei doi. Decizia va fi în interiorul partidului și acolo o să ne pronunțăm și o să vedem care va fi soluția finală”, a comentat Boc.

Sursa foto: Facebook/Sabin Sărmaș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu