Închide

Departamentul special de digitalizare dorit de Primărie, pus pe pauză. La Timișoara, alocările de fonduri sunt deja digitalizate. La Cluj-Napoca, se scriu încă de mână procesele verbale

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 16, 2021 1 202

Consilierii USR PLUS au semnalat, înainte de ședința Consiliului Local că la Primărie încă se fac procese verbale la ședințele de comisii cu pixul pe foaie. Consiliera Adriana Cristian s-a interesat cum merge noul departament de digitalizare pe care tot anul acesta municipalitatea a decis să îl înființeze, mai ales că el este recomandat și în Strategia de Digitalizare a Orașului făcută de specialiștii de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, lansată  în dezbatere publică.

Primarul Emil Boc a arătat că situația este deocamdată în așteptare după ce nu s-a prezentat nimeni la concursul organzat de Primăriei pentru a angaja o persoană care să se ocupe de acest nou Compartiment responsabil de digitalizarea proceselor la nivelul municipalității.

„Am căutat un specialist în digitalizare, am oferit un salariu lunar de 10.000 de lei, dar nu s-a prezentat nimeni. Nu am reușit să atragem pe nimeni din IT”, a spus primarul Emil Boc, la finalul ședinței de Consiliu Local din 14 iulie.

Cu o zi înainte de ședința Consiliul Local, consiliera Adriana Cristian a arătat că la Cluj-Napoca încă se oferă consilierilor locali procese verbale de ședință în care se alocă fondurile, spre exemplu pentru organizații sportive, scrise de mână, în timp ce la alte Primării din țară, cum ar fi Timișoara, tot procesul de alocare a fondurilor este transparent, cu punctaje și în format online – DETALII.

„Se poate și mai bine. Abia aștept să văd care sunt obiectivele viitorului departament de digitalizare. Avem mult de lucru”, a scris Cristian cu o zi înainte ședințe Consiliului Local din 14 iulie.
După ce s-a interesat asupra noului departament de digitalizare al Primăriei la finalul unei ședințe la care consilierii locali au fost puși în fața a peste 270 de hotărâri de Consiliul Local prin care s-au dat bani organizațiilor culturale sau sportive din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a invitat-o în stil caractaristic să vină cu idei și propuneri pentru ca Primăria să reușească să pornească acest departament și să angajeze un specialist.
Tot consilierii USR PLUS și cei din PSD au deplâns acest stil impus de primarul Emil Boc și a executivului Primăriei care transformă consilierii locali într-un aparat de vot, în condițiile în care se organziează o ședință cu câteva sute de proiecte pe ordinea de zi. Acest stil pune în dificultate orice om normal care vrea să dezbată sau să își aducă aportul sau să verifice dacă cei care primesc banii îi merită sau nu, au reclamat consilierii lcoali.

Un comentariu

  1. si care e problema ca se scrie cu pixul pe foaie? data viitoare sa puna pe consilierul USRPLUS din comisia aceea sa scrie el procesul verbal. ( sa-si aduca laptopul si sa tasteze in timpul desfasurarii sedintei, ca sa ii faca pe plac colegei de partid)

Scrie un comentariu

Articole similare