Închide

Deloitte Property Index 2022. Chiriile din România rămân printre cele mai ieftine din Europa. La nivelul oraşelor, Parisul conduce în topul european, cu un preţ mediu de 29,20 euro mp, în timp ce în România, cele mai scumpe oraşe sunt Bucureştiul şi Cluj-Napoca, cu o medie de 7,5 euro mp

Economie by Actual de Cluj - aug. 15, 2022 0 99

România se află pe la coada clasamentului în topul ţârilor europene cu cele mai ieftine chirii din Europa, arată datele studiului Deloitte Property Index 2022, realizat în 23 de ţâri şi 68 de oraşe din Europa.

În clasamentul pe oraşe, cel mai scump din ţara noastră este Cluj-Napoca alături de Bucureşti cu un preţ 7,5 euro pe metrul pătrat, urmat de Braşov cu 6,6 euro pe metrul pătrat.

Conform datelor disponibile, Parisul deţine poziţia de lider cu 29,10 EUR/mp/lună. Chirii medii lunare de peste 20 EUR/mp s-au înregistrat în şapte oraşe din cele 68, oraşe precum – Oslo (26,6 EUR/mp), Londra (25,1 EUR), Amsterdam (22,5 EUR/mp), Trondheim (21,3 EUR/mp), Barcelona (21,3 EUR/ mp), Copenhaga (20,5 EUR) şi Bergen (20,3 EUR/mp).

„România se află printre ţările analizate în care preţurile la apartamentele din marile oraşe depăşesc media naţională, iar Cluj-Napoca se remarcă cu o diferenţă de peste 50%, în timp ce în Bucureşti acestea sunt cu doar 25% mai mari. Aşadar, discrepanţele de dezvoltare de la o regiune la alta se manifestă şi pe piaţa imobiliară, atât la nivel de preţ de tranzacţionare, cât şi în privinţa apetitului investitorilor pentru dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale”, arat[ Marius Vasilescu, director Consultanţă Financiară, Deloitte România, citat de Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu