Închide

Deficit considerabil de judecători în Ardeal, în instanțele din subordinea Curții de Apel Cluj numărul posturilor vacante a crescut de patru ori în trei ani. ”E cel mai grav deficit de judecători din ultimii ani”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 17, 2022 0 166

Deficit considerabil de judecători în Ardeal, în instanțele din subordinea Curții de Apel Cluj numărul posturilor vacante a crescut de patru ori în trei ani, de la 10 la 40.
Curtea de Apel Cluj arată în bilanțul pe anul trecut că acesta este ”cel mai grav deficit de judecători din ultimii ani”. Mai exact la începutul acestui an la nivelul Curții de Apel Cluj și al instanțelor din raza sa de activitate erau vacante 40 de posturi de judecători, față de doar zece posturi vacante în ianuarie 2019, ”deficitul de personal fiind în creștere constantă”.

A scăzut numărul de judecători, dar a crescut numărul de cauze ce trebuie judecate: judecătorii Curții de Apel Cluj au soluționat anul trecut aproape 9.400 de dosare, cu peste 1.100 mai multe decât în anul precedent. ”Efortul suplimentar evident depus de judecători nu a putut compensa însă creșterea accentuată a numărului de dosare, coroborată cu scăderea numărului de judecători, acest cumul de factori având drept consecință și scăderea operativității cantitative a instanței”, arată raportul citat.
Acestea sunt doar dosarele judecate la Curtea de Apel Cluj; la nivelul tuturor instanțelor arondate e vorba în acest interval de peste 140.000 de dosare, în creștere de la 133.000 în anul precedent.

În aria de competenţă a Curţii de Apel Cluj, sunt arondate patru tribunale judeţene, un tribunal specializat şi 16 judecătorii, incluzând judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu