Închide

De la proiecte imobiliare în Cluj-Napoca, la noua școală dorită de Primărie în Borhanci/Administrația a semnat contractul de proiectare și execuție cu Axial Construct Invest, pentru peste 10,2 milioane de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 12, 2023 0 662

Contractul de proiectare și execuție pentru  „Școala Gimnazială Borhanci” în valoare de 10.270.048,12 euro (50.323.235,80 lei) a fost semnat de Primărie cu asocierea Axial Construct Invest – MRD Instal-Prodesign Engineering & Construction – DaroConstruct și subcontractanţi, a anunțat primarul Emil Boc. Durata contractului este de 560 zile, din care 110 zile termen proiectare și 450 zile termen execuție lucrări.
Contractul vizează construirea unei noi școli, parte a Hub-ului educațional Borhanci, cu 27 săli de clasă pentru 675 de copii, sală de sport, laboratoare, sală de mese și spații tehnice.
În cadrul proiectului se vor construi două imobile, unul destinat Școlii Gimnaziale format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabilă pe corpul A și necirculabilă pe corpurile B și C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. De asemenea, va fi amenajată curtea școlii și terenului aferent școlii.
Ce cuprinde noua școală:
– 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă
– 3 laboratoare, din care: 2 laboratoare de științe, 1 laborator de informatică
– sală de sport cu vestiare
– sală de mese cu bucătărie și anexe
– cancelarie, birouri
– spații tehnice: grupuri sanitare
– sisteme de instalații și branșamente la rețele de utilități
Școala este parte a Hub-ul Educațional din Borhanci care include și creșă, grădiniță, liceu, bazin de înot și pădure-parc.
Axial Construct Invest s-a ocupat și de modernizarea Grădiniței Floare de Iris pentru Primăria Cluj dar și de alte lucrări de creștere a eficienței energetice a unor unități școlare (ex școala Nicolae Iorga). A avut contracte și cu Universitatea Babeș-Bolyai sau s-a ocupat de reparații la Institutul Inimii din Cluj.
De altfel, societatea este acționară, potrivit Gazeta de Cluj în firma Solaris Real Estate Investments Cluj-Napoca, cu numeroase proiecte imobiliare în Cluj-Napoca, firmă înființată în 2017 care mai are ca acționar și societatea Vinovis, deținută de Călin Vișan, unul dintre fii actorului Dorel Vișan. De altfel, administratori ai Solaris Real Estate figurează Călin Vișan și Florin Adrian Mercean.
Sursă foto cover: Emil Boc/Facebook/simulări viitoare scoala Borhanci

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare