Închide

De la corigență la istorie, la notă aproape de 10 la bacalaureat, peste vară

EducaţieTop News by Actual de Cluj - sept. 02, 2021 0 398

De la corigență la istorie, la notă aproape de 10 la bacalaureat, peste vară. Un elev care a rămas corigent la istorie în vară, chiar înainte să susțină examenul de bacalaureat, a obținut media 9.52 la bacalaureatul de toamnă, după ce doi colegi l-au ajutat cu meditații cât mai bine de o lună de muncă cu normă întreagă.

”În vară, un voluntar foarte implicat și un om foarte mișto din organizația noastră a rămas corigent la istorie fix înainte de bac”, spune unul dintre cei doi meditatori, Leonardo-Mihai Mărincean, fost olimpic județean la istorie și sociologie. ”O corigență, vezi Doamne, menită să fie o ”trezire la realitate”, lipsită însă de orice formă de sprijin pentru ca ”trezirea la realitate” să se materializeze în ceva concret. Prima notă pe județ în sesiunea de toamna, prima notă la nivelul școlii atât în sesiunea de toamnă cât și în cea de vară și a patra notă pe țară pentru sesiunea de toamnă. Nouă, cincizeci și trei, o notă muncită cu un nivel de implicare aproape inuman”.

El spune că e vorba de un elev care provine ”dintr-un mediu care nu a putut să îi ofere financiar sprijin pentru meditații sau pregătiri pentru bac” dar, întrebat de actualdecluj.ro, spune că a preferat să anonimizeze cazul. Celălalt meditator a fost Patricia Ciocan, fostă olimpică națională la română. ”Ne-am asumat vara aceasta, gratuit și cumulat, aproximativ 240 de ore de meditații la materii de bac pentru a recupera cu acest elev materia din 4 ani de liceu la română și mai puțin la celelalte”, mai spune Mărincean. ”Au fost multe provocări. Elevul în cauză s-a și implicat în această perioadă într-un job part time, a continuat să fie voluntar și suferea grav nu doar de lipsa cunoștințelor specifice bac-ului ci, mai degrabă, de metacompetențe care se formează în ani grei de școală: cum să învețe, cum să sintetizeze un text, cum să redacteze coerent un text, exprimare corectă în limba română și multe altele”.

Citește și:

Rezultate slabe la bacalaureatul de toamnă în Cluj, doar 1 din 3 candidați a primit notă de trecere, înainte de contestații

Clujul are cea mai bună rată de promovare la bacalaureat din țară, singurul care depășește o promovare de 80%

Nici un comentariu

Scrie un comentariu