Închide

De ce să vă construiți website-ul cu WordPress în 2021?

ActualitateDezvoltareSocial by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 0 122

WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a continutului (CMS) de pe Internet, iar popularitatea sa in randul utilizatorilor este in crestere. Peste 35% din totalurile websiturile active folosesc una dintre cele doua variante de WordPress disponibile:

 • – versiunea disponibila pe WordPress.org. Aceasta este versiunea oficiala si gratuita pe care o puteti descarca si utiliza pe serviciul de gazduire web ales de dvs.
 • – in al doilea rand, exista WordPress.com, de unde puteti incepe sa construiti un website WordPress cu un plan gratuit insa exista si planuri cu plata pentru o functionalitate sporita. Avantajul acestei platforme este ca gazduirea si intretinerea  sunt gestionate de catre furnizor pentru dvs. Veti putea sa va  concentrati doar pe configurarea site-ului dvs. si pe dezvoltarea continutului.

In acest articol vom discuta de platforma oferita de WordPress.org. Versiunea descarcabila este mai simplu de utilizat decat optiunea auto-gazduita, fiind suficient de complexa si puternica in comparatie cu alte website buildere.

Motive pentru care sa va construiti website-ul cu WordPress

1. Se bucura de sustinerea unei comunitati foarte mari

WordPress este in esenta un software open-source. Asta inseamna ca oricine are acces la codul de baza si o multime de oameni contribuie la dezvoltarea acestuia. Dincolo de dezvoltatori exista o comunitate imensa de fani care il promoveaza scriind tutoriale pentru el, discutand modalitati de imbunatatire sau doar folosindu-l.

Viitorul oricarui software apartine comunitatii sale, iar comunitatea WordPress nu este intrecuta de nimeni. WordPress are o „armata” de fani in comparatie cu alte website buildere si asta este extrem de important.

2. Exista un plugin pentru aproape orice

Comunitatea WordPres sta la baza a peste 50.000 de pluginuri. Aceste pluginuri au functionalitati diverse, acoperind aproape orice cerinta posibila de functionalitate.

Chiar daca veti incepe sa construiti un website WordPress ca blog  cu ajutorul plugin-urilor il veti putea transforma in:

 • – forum
 • – platforma de elearning
 • – magazin online WordPress
 • – site podcast
 • – website wiki si/sau biblioteca de cunostinte
 • – aproape orice altceva va puteti imagina

3. Optiuni diverse de asistenta

Daca aveti un plan platit pe WordPress.com, beneficiati de asistenta profesionala 24 h (cinci zile pe saptamana, cu exceptia cazului in care aveti un plan superior). Chiar daca ati ales planul gratuit puteti gasi o multime de tutoriale, ghiduri si asistenta comunitara pe Internet, in aproape orice limba.

Mai mult, puteti solicita ajutor legat de WordPress pe aproape orice forum axat pe tehnologie, cum ar fi Stack Exchange (care are un subsite intreg dedicat WordPress).

4. Mii de teme disponibile

Temele pot transforma aspectul site-ului dvs. web, dar pot schimba si modul in care functioneaza.

Exista mii de teme disponibile (inclusiv teme de la terti) deoarece oricine poate crea una. Nu toate temele sunt la fel, unele sunt mai bune decat altele, unele sunt gratuite, iar altele sunt platite insa toate va ofera acelasi lucru: posibilitatea de construi un website conform viziunii dvs.

Niciun alt constructor de website-uri nu are o diversitate atat de mare de teme precum WordPress.

5. Nu are cerinte complexe pentru serviciul de gazduire web

WordPress poate fi instalat pe servicii de gazduire web cu configuratii minimale: in esenta are nevoie de doar de PHP si MySQL. Siturile de prezentare, fara cerinte complexe, pot fi instalate aproape pe orice server. Cu toate acestea nu toate serviciile de gazduire au fost create egale. Un serviciu de gazduire web dedicat pentru WordPress, cu o echipa specializata este recomandat pentru a va scuti de probleme pe parcurs.

6. Este usor de  integrat cu alte programe software

WordPress este conceput pentru a fi conectat la alte servicii atunci cand aveti nevoie de ele. Majoritatea acestor functionalitati sunt oferite prin intermediul pluginurilor:

 • – integrare feed-uri sau comunicare cu sisteme de facturare sau curierat
 • – incorporare Google Docs
 • – generare automata de postari cu cele mai recente videoclipuri de pe YouTube
 • – trimitere de buletine informative, etc.

Puteti  sa incorporati in continutul dvs. WordPress postari de pe Twitter, Facebook, Reddit, YouTube si multe alte site-uri.

7. Este foarte sigur

WordPress este un software conceput pentru a fi utilizat online. Desi nu exista nici un software 100% sigur WordPress  se implica activ in corectarea problemelor de securitate si include feedback de la zeci de mii de dezvoltatori.

Desi s-ar putea sa sune initial ca un dezavantaj miile de dezvoltatori care au acces la codul sursa, care au analizat codul respectiv si au raportat fiecare eroare si bresa de securitate gasita reprezinta garantia succesului WordPress.

Serviciile de mentenanta pentru website-uri WordPress sau WooCommerce  sunt asigurate de companii specializate pentru ca dvs. sa va puteti concentra asupra dezvoltarii afacerii dvs. Mentenanta oferita de companii specializate ofera o gama larga de avantaje si va elimina intreruperile neanticipate in functionarea website-ului dvs.

8. Este SEO-Friendly

Un website are succes numai atata timp cat oamenii il pot gasi. Vestea buna este ca website-urile WordPress sunt destul de usor de gasit de motoarele de cautare si sunt usor de citit de roboti. Puteti imbunatati setarile default folosind pluginuri specializate.

9. Este scalabil

Datorita flexibilitatii si extensibilitatii WordPress –  puteti face aproape orice cu el – website-ul dvs. se poate dezvolta rapid fara a fi nevoie sa schimbati platforma.

Puteti utiliza pluginuri pentru a adauga functii atunci cand aveti nevoie de ele; puteti modifica designul pentru a se potrivi cu o schimbare de pe website.

10. Va fi prezent pe piata pentru inca multa vreme

Peste 35% din website-urile de pe Internet sunt construite pe WordPress. Succesul WordPress ii va sustine dezvoltarea in continuare si nu exista semne ca aceasta situatie se va schimba in curand.

Prin urmare, de ce sa va construiti website-ul cu WordPress in 2020?

WordPress este perfect, nu? Ei bine, nu. Cu toata flexibilitatea, extensibilitatea si potentialul sau, a inceput ca si va ramane un software de blog.

WordPress exceleaza insa in ceea ce priveste flexibilitatea. WordPress se preteaza la aproape orice tip de website, indiferent cat de mic sau cat de ambitios va fi proiectul dvs.

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Sursa Foto: pixabay.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

 • Articole similare