Închide

Dâncu revine în conducerea centrală a PSD. Organizația clujeană e dată pe mâna lui Cordoș, a cărui nevastă a fost condamnată pentru că lua șpagă

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 30, 2020 1 1627

Sociologul și strategul politic clujean Vasile Dâncu revine în conducerea centrală a PSD, fiind numit președinte interimar al Consiliului Național al PSD.  Anunțul a venit din partea președintelui interimar, Marcel Ciolacu, după o ședință a comitetului executiv extrem de tensionată, având în vedere că mai mulți lideri de organizații locale, din Sud și din Moldova, s-au opus revenirii lui Dâncu în conducerea partidului.

În aceeași ședință s-a decis în mod dubios ca la conducerea organizației PSD Cluj să fie numit fostul senator Alexandru Cordoș, care la un moment dat părăsise partidul, în urma scandalului de corupție în care fusese implicat. Cordoș a fost reactivat în partid de Liviu Alexa, în scurta perioadă în care acesta s-a aflat la cârma PSD Cluj.

Nu e clar pe ce considerente s-a făcut numirea lui Cordoș la șefia PSD Cluj, însă tot mai multe voci afirmă că e parte din planul de distrugere a PSD Cluj.

Reamintim că Alexandru Cordoș și-a dat demsia din partid, în 2016, în plin scandal în care soția sa, Mihaiela Cordoș (foto sus) era condamnată la închisoare, acuzată de anchetatori că încasa regulat șpagă în vederea aranjării unor locuri de muncă în Spitalul Clinic Județean Cluj.

Mai precis, Mihaiela Cordoș a fost condamnată la la trei ani și șase luni de închisoare. Conform datelor prezentate de procurori, aceasta ar fi solicitat diferite sume, de la 20 de persoane, promițând sau inermediind angajarea lor în Spitalul Clinic Județean Cluj.

Procurorii au disjuns cauza, extinzând cerecetările și în cazul lui Cordoș, suspect că a fost complicele soției.

În ciuda acestei situații, Cordoș a îndrăznit să candideze în 2016  pentru un nou mandat de senator, dar din partea Partidul România Unită (PRU), Evident, el nu a câștigat.

În 2019 a fost reactivat în PSD de Liviu Alexa.

Ulterior, DNA Cluj a arătat că Alexandru Cordoș a fost scos de sub acuzare, pentru că nu s-a putut proba că ar fi fost implicat sau pentru că faptele nu există.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare