Închide

Dan Țandea, președintele uneia dintre cele mai cunoscute cooperative din Transilvania, a încetat din viață. Acesta a fost găsit la ferma sa din Apahida

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 14, 2021 0 297

Dan Țandea, președintele Cooperativei Someș-Arieș, a încetat din viață. Acesta ar fi fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-un canal de scurgere.
În vârstă de 52 de ani, Dan Cristian Țandea, crescător de vaci de lapte, era cunoscut drept fermierul care a salvat brânza de Năsal, notează Agrointel.ro.

 Dan Țandea ar fi fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare, scrie publicația Foaia Transilvană.

„Era o instalație improvizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, spune o sursă citată de publicația clujeană.

Țandea era deținătorul celebrei mărci ”brânza de Năsal” și a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.

Cunoscutul fermier Dan Țandea a fost găsit mort într-un canal de scurgere, confirmă anchetatorii, citați de Știridecluj.ro. 

”În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112  cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere. Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localității Apahida, în timpul unor activități de curățare a scurgerii. Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, precizează Poliția Cluj.

„Un om autentic, harnic și cu o inteligență sclipitoare, promotor al muncii fermierului român și al cooperativelor, se odihnește de azi încolo.
Dumnezeu îl cunoaște și pământul, pe care l-a muncit cu dragoste și respect, îl va recunoaște si-i va oferi adăpost cald.
Să-ți fie țărâna ușoară, drag coleg!”, au transmis reprezentanții Cooperativei Agricole Lunca Someșul Mic. „Întreagă echipă AgroTransilvania Cluster este profund îndurerată de trecerea în eternitate a Dlui. Dan Țandea, cel care și-a dedicat viața cu adâncă pasiune celei mai nobile meserii: cea care ne pune pe masă pâinea noastră cea de toate zilele”, au transmis și reprezentanții clusterului agricol.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare