Închide

Curtea de Apel Cluj marchează mâine 100 de ani de administrație românească

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 19, 2019 0 155

Curtea de Apel din Cluj-Napoca, cea mai mare astfel de instituție din Ardeal ce activează în cea mai labirintoidă clădire din Cluj, marchează mâine o sută de ani de la trecerea sub autoritatea Statului Român.

Evenimentul va fi marcat mâine prin mai multe activități, între care vernisajul expoziţiei de fotografie cu titlul „Sine qua non” realizată sub coordonarea profesorului Dorel Găină de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, dar și deschiderea expoziţiei temporare de documente vechi şi a expoziţiei de carte ce conţine lucrări ale judecătorilor Curţii, ambele amenajate în holul principal al Palatului de Justiţie.

Vor participa la acest eveniment judecătorii care activează, precum şi cei care au activat în cadrul Curţii de Apel Cluj, personalităţi din mediul academic, universitar, specialişti în ştiinţele dreptului şi istorie. Publicul interesat poate vizita expoziţiile de carte şi documente vechi între orele 9 și 16.

De asemenea, în contextul aceleiaşi aniversări, în 27 septembrie va fi organizată conferinţa ştiinţifică ”Jurisprudenţa Curţii de Apel Cluj. Dezbateri şi soluţii practice”.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare