Închide

Cunoscut judecător din Cluj cercetat de DNA pentru luare de mită

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 18, 2016 0 584

Cutremur în sistemul judiciar din Cluj: un cunoscut judecător e cercetat de procurorii anticorupție și acuzat de luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

E vorba de judecătorul Gabriel Năsui de la Judecătoria Cluj-Napoca, acuzat într-un dosar de corupție alături de o persoană acuzată de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, Cristian Baboș.

Procurorii spun în rechizitoriu, rezumat într-un comunicat de presă, că în 2008 Năsui era judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca șia acceptat și primit cu titlu de mită de la inculpatul Cristian Ioan Baboș foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. „Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboș Cristian Ioan avea calitatea de reclamant”, arat[ DNA.

Mai mult, în mai și iunie 2013 cei doi au întocmit în fals un document antedatat 19 decembrie 2008 în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul ‘a achitat’ suma de 3.740 euro inculpatului Baboș Cristian Ioan.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de Năsui la o agenție bancară iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Târgu Mureș. Cei doi au fost trimiși în judecată în stare de libertate.

Relația dintre Năsui și Baboș e de notorietate iar presa locală a relatat pe larg că cei doi își făceau vacanțele împreună; de altfel, conform acelorași surse, Năsui și Baboș au fost colegi de facultate. Năsui a fost cercetat disciplinar în mai multe rânduri. Năsui a fost mutat disciplinar timp de șase luni în Alba Iulia de Consiliul Superior al Magistraturii în 2013 după scandalul în care mai multe cotidiane centrale au publicat o fotografie cu Năsui și Baboș într-un jacuzzi, în stațiunea turistică de lux Saint Moritz din Elveția, dar glonțul i-a trecut pe la ureche, căci propunerea inițială era excluderea din magistratură. Cu doi ani înainte a fost sancționat disciplinar cu reducerea salariului cu 15% timp de trei luni pentru conflict de interese după ce și-ar fi favorizat soția.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare