Închide

Cum vrea Primăria să reorganizeze traficul în două cartiere clujene

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 11, 2018 0 1256

De aproape un an de zile Primăria Cluj a lansat în consultare publică o propunere pentru reoganizarea traficului din cartierul Gherogheni, cu sensuri unice, între arterele C-tin Brâncuși-B-dul Nicolae Titulescu-Rebreanu și Albac. Acum, aceeași propunere, la pachet cu o reorganizarea similară a traficului din cartierul Andrei Mureșanu, între străzile Calea Turzii-  Milton Lehrer, P-ta Cipariu,  C-tin Brancusi, Fagului- Trifoiului- C-tin Nottara- Miksath Kalman- Eftimie Murgu, va fi supusă unei dezbateri publice de cartier anunțată pentru ziua de 19 iulie la Școala gimnazială Constantin Brâncuși, de pe str. Horticultorilor nr. 1.

Oficialii Primăriei au anunțat în august 2017 că Primăria intenționează să instituie sensuri unice, în cartierul Gherogheni, între străzile C-tin Brâncuși-B-dul Nicolae Titulescu-Rebreanu și Albac, mai ales că în această zonă există foarte multe străduțe paralele care permit astfel de măsuri. Propunerea a fost pusă și în consultare publică între 29 august și 11 septembrie 2017 și de atunci nu s-a mai auzit nimic de ea.

Acum Primăria anunță pentru data 19 iulie (la Școala gimnazială Constantin Brâncuși, de pe str. Horticultorilor nr. 1) o dezbatere publică care are ca obiect instituirea de sensuri unice în cartirul Gheorgheni dar și în Andrei Mureșanu.  Viceprimarul Dan Tarcea a explicat pentru Actualdecluj.ro că întârzierea în implementarea acestui proiect nu este reprezentată de vreo opoziție din partea riveranilor din cartier exprimată în etapa consultării publice ci ține de capacitatea administrației de a se ocupa de proiecte.

”Anul trecut am făcut o consultare publică. Acum se organizează o dezbatere publică, nu o întâlnire de cartier. La consultările publice se primesc observații de genul sunteți idioți sau sunteți cei mai frumoși din țară. Cu noua desbatere vrem să mergem efectiv la firul ierbii. Implementarea proiectului privind instituirea de sensuri unice în cartierul Gherogheni are legătură cu prioritizarea proiectelor la nivelul Primăriei. Am avut o listă întreagă de proiecte de care ne-am ocupat. Vara aceasta vrem să ne ocupă și de acest proiect. Am adăugat suplimentar și o propunere similară pentru cartierul Andrei Mureșanu, tot cu sensuri unice”, a declarat Dan Tarcea.

Primăria propune spre analiză și dezbatere instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:
1. Bd. Nicolae Titulescu, str.Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brancusi- Bd. Nicolae Titulescu;
2. Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ta Cipariu, str. C-tin Brancusi, str. Fagului- str.Trifoiului- str.C-tin Nottara- str.Miksath Kalman- str.Eftimie Murgu- Calea Turzii.

”Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții”, arată Primăria.

Potrivit planșei pusă în consultare de Primăriei, se propune instituirea sensuri unice în Gheorgheni, pe străzile:

Iugoslaviei, sens unic spre strada Septimiu Albinii,

Vasile Lupu (sens unic dinspre Constantin Brâncuși spre Septimiu Albinii),

Tache Ionescu (sens unic dinspre Liviu Rebreanu spre Constantin Brâncuși),

Axente Sever – Heltai Gaspar (sens unic dinspre C-tin Brâncuși spre Liviu Rebreanu),

Madach Imre (sens unic dinspre Septimiu Albinii spre Mihai Veliciu)

Aron Densușianu (sens unic dinspre Mihai Veliciu)

Constantin Brâncoveanu, Crizantemelor – sens unic spre Constatin Brâncuși

Bușteni (sens unic spre Arieșului)

Arieșului (sens unic spre strada Iugoslaviei)

Concomitent cu instituirea acestor sensuri unice, Primăria vrea să creeze și locuri de parcare pe aceste artere. Deocamdată nu s-a anunțat despre câte locuri de parcare ar fi vorba, dacă se vor institui sensurile unice potrivit propunerii.

În cartierul Andrei Mureșanu este propusă următoarea abordare:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare