Închide

Cum se pregătește Clujul pentru Campionatul European de Gimnastică

ActualitateSportTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 24, 2016 0 684

România este gazda Campionatului European de Gimnastică, în 2017, iar evenimentul se va desfășura în municipiul Cluj Napoca în intervalul 19-24 aprilie. Sala polivalentă a fost desemnată locație principală a competițiilor de gimnastică, însă pentru acest eveniment vor mai fi cooptate și parcul Babeș și Sala de Sport Horia Demian. Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu a informat pentru Actualdecluj.ro că se fac toate demersurile pentru a răspunde cerințelor Federației Române de Gimnastică și Uniunii Europene de Gimnastică, în privința organizării acestui campionat european: „Ca să le putem asigura gimnaștilor spațiu adecvat pentru antrenament, trebuie să amenajăm, în afara sălii de concurs, un fel de cort. E de fapt un balon de mari dimensiuni ce va fi dispus cu aer cald, cum sunt și cele care se amenajează la competițiile de tenis.  Aici sportivii vor putea să se antreneze până în momentul în care intră în spațiul de concurs, din interiorul Sălii Polivaelnte. Nu ni s-au solicitat alte lucruri complexe, pentru acest eveniment. Desigur, vor fi implicate și Parcul Babeș și Sala de Sport Horia Demian, pentru că sportivii vor avea nevoie de cât mai mult spațiu. Vom fi pregătiți din toate punctele de vedere pentru acest eveniment”.

Încă de anul trecut s-a stabilit ca Sala Polivalentă din Cluj să devină gazda campionatului european de gimnastică. La Jocurile Olimpice de la Rio, gimnaștii români, Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu au anunțat că în 2017 vor fi prezenți la campionatul european de gimnastică, ce se va desfășura la Cluj Napoca. Asemeni lor, la competiție vor fi prezenți gimnaști, seniori, din toată Europa.

De ce la Cluj?

Decizia privind organizarea campionatului european de gimnastică la Cluj s-a luat anul trecut, dat fiind faptul că Sala Polivalentă respectă toate cerințele prevăzute pentru organizarea unor competiții de asemenea anvergură. Federația Română de Gimnastică plănuia ca evenimentul să se desfășoare în București, însă, din pricina tergiverărilor lucrărilor de la complexul sportiv „Lia Manoliu”, s-a optat pentru Cluj.

România a obţinut în 23 ianuarie, 2015, dreptul de a organiza Campionatul European de Gimnastică din 2017, în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare