Cum s-au împărțit contractele pentru dale, borduri de cauciuc și tartan menite să crească siguranța locurilor de joacă din Cluj
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 06, 2024 0 171
Acordul cadru pe 2 ani de zile, scos la licitație de Primăria Cluj-Napoca în primăvara acestui an pentru a cumpărare dale, pavele de cauciuc, tartan sau pardoseală pentru a crește siguranța locurilor de joacă și a spațiilor pentru parcticarea mișcării în aer liber, a fost atribuit către două societăți.
Dalele/bordurile din granule de cauciuc, covoarele turnate de cauciuc, tartan, pardoseala outdoor EPDM, pardoseala ecologică vor fi furnizate municipalității clujene de către Indfloor Group din Baia Mare, acordul cadru având o valoare maximă de peste 5,6 milioane lei.
Pardoseala antitaumă va fi livrată de către Ischia din Galați, acordul cadru având o valoare de 1,2 milioane lei.
Contractul fusese estimat inițial la peste 7,9 milioane lei, fiind împărțit în mai multe loturi. Acordul cadru a fost atribuit la finalul lunii septembrie.
„Având în vedere că la această dată există un număr de cca 320 locuri de joacă în parcuri, zone verzi, grădinițe și școli și circa 60 de locuri de fitness, realizate pe parcursul mai multor ani, se are în vedere amenajarea de sisteme de protecție antitrauma pentru creșterea siguranței în utilizarea echipamentelor din toate spațiile destinate mișcării în aer liber, cu o diversitate tot mai mare atât în ceea ce priveste tipul de sistem de protecție ales cât și în ceea ce priveste aspectul estetic și ecologic. Serviciul Spații verzi are în vedere în cadrul activității sale înnoirea permanentă a dotărilor existente, dar și menținerea în stare corespunzătoare a dotărilor existente și prelungirea perioadei de utilizare a acestora, precum și introducerea unor materiale ecologice de protecție antitraumă. În acest context Serviciul Spații verzi, care are în obiectul de activitate amenajarea de locuri de joacă, întreținerea, repararea aparatelor de joacă cu care sunt dotate acestea, precum și a celor de fitness, de asemenea amenjarea de sisteme de protecție antitraumă pentru toate aceste echipamente, continuă în fiecare an pe baza cerințelor utilizatorilor și ținând cont de tipurile noi de sisteme de protecție antilovire, apărute pe piața, dorește să achiziționeze dale din granule de cauciuc, dale cauciuc + benzi gazon artificial, cauciuc turnat, suprafețe din tartan si produse conexe, cauciuc EPDM și pardoseală ecologică din particule de lemn pentru aparatele de joacă și fitness, terenuri sportive betonate existente atât pentru spațiile de pe domeniul public, precum și pentru creșe,
grădinițe și scoli. Produsele ce fac obiectul licitației se doresc a fi achiziționate pentru a reduce riscul de accidentare la locurile de joacă pentru copii, fitness, terenuri sportive. Datorită caracterului amortizor al produselor, acestea vor proteja utilizatorii aparatelor de joacă sau altor echipamente de agrement de eventuale accidentări grave la nivelul capului și scad riscul fracturilor. Datorită caracterului antiderapant se reduce riscul alunecărilor. De asemenea, sunt ușor de întreținut. Pentru a crește atractivitatea spațiilor de joaca și a celor pentru practicarea exercițiilor fizice în aer liber, acestea vor avea o paletă de culori diversă sau în cazul pardoselii ecologice culoarea este de lemn natur”, a arătat Primăria în caietul de sarcini al licitației pentur cumpărarea de pavele, dale de cauciuc tartan sau pardoseală.
Cine sunt firmele
INDFLOOR GROUP a fost înființată în anul 2004 în Baia Mare și are ca activitate principală „Lucrări de pardosire şi placare a pereţilor“. Asociat unic este Dan Alexa Andreica. Potirvit SICAP, în ultimii patru ani societatea a derulat peste foarte multe contracte cu autoritățile publice. Potrivit termene.ro, cifra de afaceri a companiei a fost de 32,710,553lei în anul 2023. Firma a realizat și un profit de 1,768,239lei, după domeniul de activitate, cu 39 de angajați. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 4.36%.
Ischia SRL este fondată în Galați în 2005 și are ca obiect de activitate Lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti n.c.a“. Asociați în firmă sunt Cosmin Stroea și Elena – Georgiana Stroea cu câte 50%. Potrivit termene, în 2023, societatea a avut o cifra de afaceri de 6,340,952 lei și un profit de 682,337.00 RON, după de activitate, realizat cu 4 angajați. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu peste 45 %.