Închide

Cum au reușit sute de de jandarmi, pompieri sau polițiști din Cluj să-și deconteze servicii turistice de care nu au beneficiat în realitate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 12, 2022 0 654

Sute de polițiti, jandarmi, pompieri din cadrul structurilor din județul Cluj a Ministerului de Interne și-au decontat fictiv servicii turistice (în limită valorică de câte 1450 leoâi), cu ajutorul unei firme de turism. Potrivit foaiatransilvana.ro, ar fi vorba de societatea Ciel Voyages SRL din Cluj Napoca, care își are sediul pe Bulevardul Eroilor nr. 19, condusă de Daniel Tămășan.

Publicația arată că, în schimbul unui comision de 150 de lei, care trebuia plătit pe loc la firma de turism, angajatul Ministerului de Interne primea de la societatea Ciel Voyages o factură care atesta în fals că a fost cazat la o pensiune din județul Mureș. Cu aceasta factură, polițistul sau jandarmul mergea la unitatea din care făcea parte, întocmea un raport și solicita să i se deconteze serviciile turistice în cuantum de 1.450 de lei. La următorul salariu, aceste drepturi financiare îi erau achitate, în condițiile în care ei nu fuseseră în concediu în locația în care au spus că au fost.

Totul a fost aflat, după ce societatea de turism ar fi refuzat să facă aceste falsuri, deși avea un număr foarte mare de cereri, mai arată publicația.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a deschis în aces caz un dosar penal pentru înșelăciune, fals în  acte publice și private dar și uzul de fals.

„În această fraudă au fost implicați și 52 de jandarmi de la cele două unități care au sediul în Cluj Napoca, respectiv Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj și Inspectoratul de Jandarmi Cluj. În acest caz, militarii au dat banii înapoi și așteaptă o soluție de clasare a urmăririi penale (…). În dosarul penal apar și 60 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj care au primit banii pentru vacanță. În acest caz, oamenii legii încă nu au returnat banii”, arată aceeași sursă.

Și la Parchetul Militar Cluj ar mai exista un dosar penal care se referă la angajații din Ministerul Apărării Naționale care și-ar fi decontat de aceeași manieră servicii turistice, fără să fi mers în concediu.

Vezi și: O mie de polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj sunt vizați într-o anchetă de posibilă fraudă cu tichete de vacanță

Nici un comentariu

Scrie un comentariu