Închide

Cum arată clasamentul judeţelor în funcţie de creditele medii pe cap de locuitor în iulie 2021. Bucureşti-Ilfov conduce, urmat de Cluj

Economie by Actual de Cluj - sept. 16, 2021 0 100

Cum arată clasamentul judeţelor în funcţie de creditele medii pe cap de locuitor în iulie 2021. Bucureşti-Ilfov conduce, urmat de Cluj şi Timiş, în timp ce la polul opus sunt Harghita, Teleorman şi Caraş-Severin. Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Timiş sunt singurele judeţe cu niveluri ale creditelor pe cap de locuitor de peste 1.000 de lei.

Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Timiş sunt singurele judeţe cu niveluri ale creditelor pe cap de locuitor de peste 1.000 lei, în timp ce restul judeţelor din top 10 cu cele mai mari credite totale ale populaţiei pe cap de locuitor se află la valori cuprinse între 500 lei şi 900 lei, potrivit calculelor Ziarului Financiar pe baza datelor BNR şi INS.

„Românii din judeţele mai dezvoltate se îndatorează mai mult pentru că sunt mai mulţi tineri, cu venituri mai mari, care au o perspectivă bună în cariera profesională şi care se încumetă să intre în cheltuieli, care le depăşesc veniturile curente. Au acces la credite pentru că veniturile şi slujbele pe care le au le dau o poziţie bună în faţa băncilor şi nu ar trebui să fie o surpriză acest lucru. Există peste tot în lume o diferenţă între diverse categorii de populaţie în ceea ce priveşte gradul de îndatorare şi accesul la credite“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu