Închide

Cum acționa la Cluj rețeaua de trafic de droguri destructurată ieri după percheziții în 18 locuri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 15, 2019 0 434

Procurorii DIICOT arată cum acționa la Cluj rețeaua de trafic de droguri destructurată ieri după percheziții în 18 locuri, unde anchetatorii au găsit zeci de telefoane de unică folosință, o mulțime de bani, dar și droguri.

Procurorii arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în ultimii doi ani, în Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire a substanţelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, dar și prin efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive.

Procurorii mai arată că trei dintre inculpați au procurat din străinătate cannabinoizi sintetici în stare pură, după care fie direct, fie prin intermediul celorlalte persoane au produs şi preparat materie vegetală, în scopul comercializării acesteia. Totodată pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate, persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea drogurilor au folosit „telefoane de serviciu”, pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca şi locaţiile unde au depozitat substanţele.

Ieri după-masă toți cei șapte reținuți în acest caz au fost arestați preventiv de instanța Tribunalului Cluj, pentru 30 de zile.

Citește și:

Trafic de droguri la Cluj, 18 percheziții într-o zi, polițiștii găsesc mii de euro și 37 de telefoane mobile

Nici un comentariu

Scrie un comentariu