Închide

Cum a ţinut Boc pensionarii în soare o jumătate de oră, pentru că a ţinut morţiş să le înmâneze ciorba gratis VIDEO

Actualitate by Mihai Prodan - mai 24, 2014 0 251

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a lăsat zeci de clujeni să aştepte o jumătate de oră în soare pentru că a ţinut morţiş să fie cel care le oferă ciorba gratuită anunţată la radio că se va oferi astăzi la Zilele Clujului.

Sute de porţii le-au fost oferite gratuit astăzi clujenilor, după ce bucătarii de la Memo 10 au anunţat că vor să doboare recordul mondial pentru cea mai mare ciorbă ardelenească. Până la urmă recordul – 2.500 de porţii – s-a rezumat la 800 de farfurii pe jumătate pline, dar nici acestea nu şi-au găsit toţi consumatorii. 400 de litri de ciorbă – oficial cifra e dublă pentru că se referă la cantitatea din momentul începerii preparării – au fost oferiţi gratuit clujenilor care au trecut în această seară pe strada Mihail Kogălniceanu. Cu o condiţie însă – ca la faţa locului să fie şi primarul Emil Boc, care să le ofere personal celor care au aşteptat la coadă primele porţii. Cum edilul a fost implicat într-o discuţie cu o delegaţie a municipalităţii din Pecs, care s-a prelungit, nimeni nu s-a atins de cazanul cu ciorbă timp de aproape o oră după momentul anunţat al livrării porţiilor, chiar dacă ciorba era gata. Precizăm că după ce primele câteva zeci de porţii le-au fost oferite celor care aşteptau la coadă, orice persoană a putut fi servită cu promptitudine fără să mai aştepte.

SAMSUNG

17.30 – ora anunţată oficial în programul Zilelor Clujului pentru finalizarea ciorbei – 2.500 porţii anunţate, 800 preparate

18.40 – sunt distribuite primele porţii

O jumătate de oră au aşteptat unii dintre cei care au primit porţii, în special pensionari, fapt care a atras şi nemulţumirea unora. Vezi mai jos un material video cu unul dintre cei care aşteptau şi care, după ce şi-a pierdut răbdarea, a reproşat că aceasta e o acţiune de campanie electorală a primarului Emil Boc:

Actualdecluj.ro a vorbit cu prima persoană care a primit porţia şi care a recunoscut că a aşteptat o jumătate de oră până să primească farfuria cu ciorbă. Vezi declaraţia acesteia:

Vezi mai jos ce spune Boc despre situaţie:

Ciorba ardelenească a fost gătită de chef Cezar Munteanu. Vezi declaraţia sa despre ingrediente, cantitate şi momentul ingrat în care a trebuit să aştepte după primarul Boc ca să ofere porţiile:

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare