Închide

Cultura și-a primit porția de la bugetul local

ActualitateAdministrațieCultură by Actual de Cluj - apr. 05, 2017 0 393

Consilierii locali au aprobat finanţare pentru 200 de proiecte culturale. În total, s-au alocat peste 10 milioane de lei, în cadul unei ședințe record ca număr de puncte incluse pe ordinea de zi, în care fondurile s-au aprobat separat, pe proiecte de hotărâre pentru fiecare manifestarea în parte.

Până acum, finanțările se aprobat, la pachet. Anul acesta nu s-a putut merge pe varianta veche întrucât foarte mulți consileri locali din plen sunt implicați în diverse asociații sau fundații și nu puteau vota, fiind în conflict de interese. Oficialii primăriei spuneau că, dacă mergeau pe un singur proiect, riscau ca acesta să nu fie votat.

La ședința din 4 aprilie a Consiliului Local s-au aprobat finanțări de 10 milioane de lei pentru diverse manifestări culturale. Proiectele au fost de ordinul sutelor. Printre acesta, s-au alocat fonduri pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (cea mai mare sumă, 1,4 milioane lei), Jazz in the Park, Jazz in the Street, Cluj Never Sleeps, Zilele Culturii Maghiare, Festivalul Toamna muzicală clujeană, Cluj Blues Fest dar și multe altele.

Curtea de Conturi a penalizat primăria că susține cu fonduri publice  manifestări – ca Festivalul Internațional de FIlm Transilvania – pentru care organizatorii vând bilete. Primarul Emil Boc a spus că respectiva decizie a Curții nu face decât să îngroape cultura clujeană, ceea ce este inadmisibil într-un oraș precum Clujul.

Așa că, administrația locală a atacat în instanță respectivul raport al Curții de Conturi și până la o decizie definitivă a anunțat că va susține ca și până acum manifestările culturale importante ale Clujului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare