Închide

Cultură de cannabis descoperită la Cluj, într-o pădure de lângă Cluj-Napoca, zeci de plante, doi reținuți după percheziții

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 13, 2022 0 308

Cultură de cannabis descoperită la Cluj, într-o pădure de lângă Cluj-Napoca, zeci de plante, doi reținuți după percheziții.

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au descins azi în locuințele a trei clujeni bănuiți de trafic de droguri de risc și de mare risc. A fost descoperită o cultură outdoor, cu peste 40 de plante de cannabis, iar două dintre cele trei persoane au fost reținute.

În urma cercetărilor a reieșit că, în septembrie și octombrie, doi bărbați, cu sprijinul celui de-al treilea, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis destinată comercializării, de 41 de plante, în cantitate de aproximativ 24 de kilograme de masă verde, într-o pădure de lângă Cluj-Napoca. Ieri cei trei s-ar fi deplasat la respectiva cultură, iar ulterior, cu sprijinul polițiștilor, au fost depistați în trafic. În autoturismul cu care se deplasau a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,2 kilograme de cannabis – plante recoltate recent și fragmentate. La percheziții au fost găsite droguri sintetice – 35 de grame de metamfetamină, un kilogram de cannabis, ciuperci cu efect halucinogen, dar și o instalație de ventilare, fertilizatori, kituri pentru creșterea fungilor, pungi transparente cu o substanță solidă, sub formă de cristale de culoare gălbuie-maro, trei telefoane mobile, o unitate centrală de calculator și patru cartele telefonice.

De asemenea, au fost descoperiți 56.090 de lei, adică echivalentul a peste 11.000 de euro, peste 600 de euro, 300 de dolari, 210 lire sterline, dar și cântare electronice de precizie, alături de diverse tipuri de fragmente de plante, frunze și muguri în mai multe recipiente, urmând a fi stabilă proveniența și cantitatea totală a acestora.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare