Închide

Culisele condamnării socrilor lui Cherecheș. Cum și-a dat seama judecătoarea care îl judeca pe fostul primar de Baia Mare că rudele acestuia încearcă să-i „cumpere mama”: eticheta de pe cutia de tort

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 12, 2024 0 302

Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș au abordat mai multe rude ale judecătoarei până au ajuns la mama acesteia. Sora și cumnatul magistratului, abordați pe stradă și urmăriți la școala unde le învăța copilul, au respins ferm orice dialog, se arată în motivarea hotărârii pronunțate joi de Tribunalul Mureș. Un alt detaliu important: deși la arestarea socrilor Cătălin Cherecheș se delimita de implicarea acestora, catalogând-o drept o „poveste de gospodine”, judecătorii instanței din Mureș arată că suma de 50.000 de euro, pregătită ca mită, provenea chiar de la familia fostului primar. Socrii abia reușiseră să-și salveze casa de la executorul judecătoresc. Cei doi au primit joi condamnări cu suspendare.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați la trei ani, respectiv doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, decizia Tribunalului Mureș nefiind definitivă.

Claudia Gliga, soacra fostului primar de Baia Mare, a declarat la audieri că are o relație specială cu fiica sa, pe care „a văzut-o nefericită și a încercat să facă ceva”, arată hotnews.ro citând din motivarea deciziei instanței.

Totodată, a afirmat că ar fi fost „încurajată” să comită fapta „din partea cealaltă”. Mai exact, de mama primarului, despre care Claudia Gliga declara că ar fi dispusă să plătească oricât pentru a-și salva fiul. A aflat că în dosarul ginerelui din completul de judecată face parte o tânără judecătoare originară din Târgu Mureș: Georgiana Hîngan Farcaș. Mama acesteia locuiește în Târgu Mureș, unde este medic. Tot acolo deține o cofetărie și soacra lui Cherecheș. Femeia a crezut că va reuși să cumpere achitarea ginerelui.

Pe 4 noiembrie, la Târgu Mureș era programat un parastas pentru pomenirea tatălui decedat al judecătoarei. Magistratul a declarat la audieri că a ajuns la Târgu Mureș în seara de 3 noiembrie și a mers la o cunoștință unde se afla și mama sa. În timp ce servea masa, la un moment dat mama i-a adus o prăjitură al cărei ambalaj avea o etichetă cu denumirea cofetăriei deținută de socrii lui Cherecheș.

„A întrebat-o de unde o are. Inițial, mama sa i-a spus că a cumpărat-o de la cofetăria din centru cu suma de 280 lei, dar întrucât i s-a părut ciudat să vadă un produs de cofetărie Ellens acasă și având senzația că ceva s-a întâmplat (bănuind că mama sa a fost abordată de cineva din familia Gliga despre care cunoștea faptul că sunt socrii inculpatului Cherecheș Cătălin) a insistat, iar ulterior mama sa i-a povestit că a fost abordată de inculpata Gliga Cătălina care a rugat-o să intervină în favoarea inculpatului Cherecheș, caz în care se va revanșa, în sensul de a-i cumpăra mica afacere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro sau în orice altă modalitate”, au detaliat anchetatorii momentul tortului-capcană. Judecătoarea a mers cu cutia de tort la DNA, pentru a depune denunț.

Audiată de procuror, mama magistratului a declarat că soacra primarului a rugat-o să vorbească cu fiica ei „să fie blândă” cu primarul. „Mi-a spus că poate da oricât și orice”, a relatat mama judecătoarei.

Procurorii au organizat apoi flagrantul în urma căruia soacra lui Cherecheș a fost surprinsă în timp ce oferea mamei judecătoarei o cutie cu prăjituri în care se aflau 50.000 de euro.

Citește și:

Cei 50.000 de euro folosiți pentru încercarea de mituire a judecătoarei clujene care a judecat cauza lui Cătălin Cherecheș au fost confiscați, procurorii au cerut și confiscarea banilor pentru prăjituri, 500 de lei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu