Închide

Csoma Botond: USR are comportament de activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu/ Moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, acţiune absolut politicianistă

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - apr. 05, 2022 0 116

După ce parlamentarii USR au anunțat că depun moțiune simplă la adresa ministrului Mediului, Tánczos Barna, colegii săi din UDMR sar să-i ia apărarea. Președintele UDMR Cluj, deputatul

susține că USR „practică greenwashing-ul, o dezinformare ecologică”, întrucât „se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic” în legătură cu acestea.

Csoma consideră că moţiunea împotriva ministrului Mediului nu are şanse să treacă, fiind „o acţiune politicianistă”.

„Sunt stupefiat. USR are un comportament de activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu – putem să vedem că în acele localităţi care sunt conduse de USR nu s-a făcut nimic în legătură cu aceste subiecte, nici cu calitatea aerului, nici cu deşeurile. Am văzut în Sectorul 1 din Bucureşti mormanele de gunoaie pe stradă, dar nu s-a rezolvat nimic. Am văzut ce a făcut domnul primar din Timişoara cu încălzirea oraşului. Deci, pot să vă spun, în acest sens, că USR practică greenwashing-ul, o dezinformare ecologică, deci se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic în legătură cu aceste subiecte”, a afirmat liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, după ce USR a anunţat că depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului,Tánczos Barna.

El a susţinut că ministrul UDMR Tánczos Barna nu face altceva decât să repare administrarea defectuoasă a ministerului din ultimii 10 ani.

„Moţiunea simplă este e o acţiune absolut politicianistă a USR, se vede că nu mai au subiecte. Au avut alte subiecte cu justiţia, acum încearcă alte subiecte. Nici la justiţie n-au propus nicio soluţie viabilă, tot aşa fac şi cu mediul – greenwashing şi poziţie de activist, dar cred că sunt un pic ipocriţi din acest punct de vedere. Nu are nicio şansă să treacă această moţiune simplă”, a adăugat liderul deputaţilor UDMR.

Csoma Botond aşteaptă de la liderii USR ”soluţii, nu doar vorbe”.

”M-am aşteptat la o altă atitudine din partea USR, dar sunt dezamăgit de această prestaţie. Critici ceva, ai o nemulţumire, vino cu propunere de rezolvare. Să critici numai de dragul de a critica mi se pare, mai nou, o marcă înregistrată a USR”, a mai spus deputatul UDMR.

Reprezentanții USR au transmis, luni, că ministrul Tánczos Barna a executat, „în cel mai evident stil mafiot” un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara, demițându-l pentru că a îndrăznit să deranjeze interesele PSD şi PNL din mafia lemnului.

„Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat liderul USR, Cătălin Drulă, luni, după ce a anunţat depunerea moţiunii simple.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare