Închide

Crin Bologa, despre percepţia publică asupra DNA: ”Oferim mai puţine informaţii din dosare/ Nu mai vedem persoane în cătușe pentru că ar însemna să încălcăm prezumția de nevinovăție/ Am avut persoane care au denunţat angajaţi ai DNA”

Actualitate by Actual de Cluj - mai 23, 2022 0 113

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, care a condus pentru o vreme și serviciul teritorial DNA din Cluj, afirmă că instituţia pe care o conduce a crescut în percepţia publică, asta deşi procurorii oferă mai puţine informaţii din dosare către mass-media. Pe de altă parte, Bologa afirmă că oamenii au încredere în DNA, existând chiar cazuri când diferite persoane au denunţat chiar angajaţi ai DNA, arată G4media.ro.

Şeful DNA, Crin Bologa, a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, moderată de Sebastian Zachmann, de ce în percepţia publică pare că DNA nu mai turează motoarele şi nu se mai atinge de politicieni şi a răspuns:

”Aş veni cu altă întrebare, pe ce vă bazaţi când spuneţi că e percepţia publică? Şi au am avut acel sondaj şi am văzut că încrederea în DNA a crescut în ultima perioadă. Este o anumită percepţie a mass-media pentru că între timp, în perioada 2018 – 2019, regulile de comunicare publică a DNA ca şi a celorlaltor Perchete s-a înăsprit. Avem foarte puţine posibilităţi de a arăta ceea ce facem noi în cursul urmăririi penale. Trebuie să respectăm prezumţia de nevinovăţie a persoanelor cercetate de noi, dar într-un echilibru, pentru că trebuie să respectăm şi nevoia de informare a mass-media şi a cetăţenilor prin intermediul mass-media. Oferim mai puţine informaţii din dosare, iar modalitatea de oferire a acestor informaţii este alta. De obicei, o facem prin comunicate de presă şi foarte rar prin imagini”.

Şeful DNA a explicat că lumea nu mai vede oameni în cătuşe, deoarece acest lucru ar însemna să se încalce prezumţia de nevinovăţie.

”Nu îi mai vedem (pe oameni ieşind cu cătuşe de la DNA – n.r.) pentru că în momentul în care sunt în custodia statului şi noi i-am arătat public cu cătuşe, ar însemna să încălcăm prezumţia de nevinovăţie, ori noi nu riscăm să facem asta, cu atât mai mult cu cât în perioada 2017 – 2019 Direcţia a fost supusă unor atacuri groaznice şi activitatea direcţiei şi atunci nu vrem să ne vulnerabilizăm şi nu vrem să încălcăm regulile”, a declarat Bologa.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu