Închide

Cozi infernale la început de an la Primărie. Instituția face apel la clujeni să utilizeze serviciile online

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 06, 2021 0 490

După primele două zile din an în care oamenii au stat la cozi infernale la ghișeele Primăriei din centru dar și din cartiere, administrația face din nou apel la clujeni să utilizeze serviciile online. Peste 1000 de oameni au stat la cozi în primele zile ale lunii ianuarie pentru a-și reînnoi abonamentele de parcare sau pentru a primi unul nou, potrivit declarațiilor oficialilor instituției. Aceștia au spus public că din totalul de 4000 de cereri care au vizat locurile de parcare și care au fost depuse în primele două zile, circa 2700 au fost depune online iar restul prin prezentă efectivă la ghișeele Primăriei.

Municipalitatea a anunțat cu două zile înainte de reluarea activității la ghișee faptul că începând din 2021, serviciile de prelungire sau de plată a abonamentelor de parcare se pot face online. Cu toate acestea, tot au fost cozi la ghișeele Primăriei din centru sau la primăriile de cartier. Clujenii au reclamat faptul că sistemul online fie merge foarte greoi, fie nu a fost disponibil încă de la primele ore ale dimineții, diminuând șansele la un loc de parcare, având în vedere că principiul după care se atribuie abonamentele de parcare în cartiere se face după regula „primul venit, primul servit”.

Astăzi, Primăria le-a recomandat din nou clujenilor să uzeze de serviciile online, arătând că și cererea privind viza anuală a autorizație taxi  poate fi depusă online. Aceasta poate fi depusă accesând următorul link: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/index_jason_v2.php?c=447017 

De asemenea, Primăria arată că există și alte proceduri online în ceea ce îi privește pe taximetriști: cererea pentru acordarea autorizației de dispecerat taxi (https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=447009)  sau cea pentru eliberare adeverință că nu dețin autorizație taxi (https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=447011)

Anul acesta, taximetriștii pot cere și noi autorizații pentru mașini electrice, fiind disponibile 51 de astfel de locuri, iar cererile se pot depune până spre finalul lunii februarie.

În prezent, Primăria asigură peste 200 de servicii/proceduri online clujenilor.

(Primăria de cartier din Grigorescu, luni 4 ianuarie, sursă foto Radio Romania Cluj)

Peste 1000 de oameni au stat la cozi în primele zile ale lunii ianuarie pentru a-și reînnoi abonamentele de parcare sau pentru a primi unele noi, potrivit declarațiilor oficialilor instituției. Aceștia au spus public că din totalul de circa 4000 de cereri care au vizat locurile de parcare și care au fost depuse în primele două zile, circa 2700 au fost depune online iar restul prin prezență efectivă la ghișeele Primăriei. Clujenii au semnalat că site-ul Primăriei merge greoi și că sunt probleme cu sistemul online privind depunerea solicitărilor. Chiar că el nu a mers în primele ore ale zilei de 4 ianuarie, minimalizând șansele celor care au ales să nu meargă la ghișeele Primăriei pentru a primi un abonament de parcare, având în vedere că regula după care ele se dau este cea a primului venit, primul servit.

„A fost o avalanșă pe site-ul municipiului Cluj-Napoca. Sunt și site-uri internaționale la care se lucrează de peste 20 de ani și tot se blochează. Poate site-ul municipiului merge mai greu decât în mod normal, dar el este funcțional. Clujenii pot să își depună cererile de parcare online, și de asemenea pot face și plata abonamentului tot online. Cei care nu au posibilitatea să completeze online, pot oricând să meargă la ghișeele Primăriei”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea la EBS Radio.

sursă foto cover: Radio Romania Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu