Închide

Coronavirusul mai face două victime la Cluj, de ieri, aproape 30 de decese în această lună

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 23, 2020 2 569

Numărul clujenilor care au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus ajunge azi la 111, două persoane au decedat doar de ieri.
În spitalele din Cluj sunt internați până acum un număr de 465 pacienți diagnosticați cu infecție cu coronavirus, dintre care 38 de persoane se află în stare critică, la Terapie Intensivă. Este cel mai mare număr de persoane internate la ATI de la debutul pandemiei.

Sunt aproape 30 de victime ale coronavirusului doar în această lună, mai exact 28, căci în 1 octombrie numărul deceselor era de 83.

Vestea bună este că de la debutul pandemiei au fost tratați și declarați vindecați un număr de peste 1.300 de pacienți – din totalul de aproape 6.000 depistați, din primăvară.

2 comentarii

 1. Crimele din spitalele Romaniei …

  o poveste trista a ucideri mamei mele Nagy Ana, un eveniment dureros … nepasarea unui sistem
  Mama mea Nagy Ana si a renovat cateva camere din casa. A fost cald in luna iulie 2020 si a transpirat. Nu si a schimbat asa de des bluza plina de transpiratie si a racit.
  A stat acasa vreo 2 saptamani tratandu-se cu ceai, suplimente nutritive, produse naturiste.
  La mama acasa era un instalator, un zugrav si parchetarul care a pus parchetul. Lucrariile au durat circa 2 saptamani.
  Mama fiind tot mai rau a vorbit inca de marti cu doctorita de familie D-na Doctor Craciun Corina care iafacut o programare pe vineri la dansa.
  Vineri 31 iulie 2020 mama sa dus la medicul de familie care ia dat un medicament Trafalic si a trimis o sa faca o radiografie pulmonara.
  Mama a sunat la clinici difetite si cel mai repede a putut efectua o radiografi pulmonara la Medstar pe data de 4 august, desi a insistat nu erau locuri disponibile.
  In data de 3 august simtandu se rau, tata a dat telefon dupa salvare. Mama a refuzat sa mearga fiindui frica ca ia covid din salvare sau din spital.
  Cei de la salvare un barbat si o femeie o au spus ca salvarile sunt dezinfectate in fiecare zi sic a spitalele sunt cele mai sigure locuri unde nu te poti inbolnavi de virus.
  A fost dusa in data de 3 august la UPU Cluj, dupa care a fost dusa la Medicala 2, dupa care a fost dusa la Spitalul de boli infectioase Cluj si inapoi la Upu sip e urma la Medicala 2.
  Pe data de 4 august la analize ia iesit – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil, cei de la Medicala 2, au transfera o la Spitalul de boli infectioase cu diagnosticul de suspiciune de covid.
  La spitalul de boli infectioase a venit cu 3 teste negative efctuate in zilele de 3 si 4 august 2020 – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil
  In 5 august 2020, un alt test efectuat rezultatul era – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil
  In data de 12 august dupa ce era internata de 9 zile la Spitalul de boli infectioase Cluj la testul efectuat scrie rezultatul -– Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Incert – Nedetectabil
  Pana in data de 31 august 2020, cand mama a decedat virusul Covid -19 (SARS-CoV-2 ) a aparut tot Incert si Nedetectabil.
  Desi mama le-a spus ca a lucrat, ca si-a renovat casa si ca a transpirat si ca e racita ca are pneumonie, de dubla pneumonie sis a ii dea antibiotic medicii d-na doctor Petric – medic infectionist si d-na doctor Ciobanu Cristina – medic medicina interna ATI, au tratat-o pentru virusul covid.
  Mama le-a spus ca nu a fost plecata niceri de acasa inca din luna martie 2020, nici la bisrica nu a fost, nici la un eveniment public, doar la magazinul Cora dupa cumparaturi medici I au zis ca are virus de 3 saptamani.
  Tatal meu a fost izolat si a stat in carantina la fel si un coleg care a pus parchetul pe jos. Ceilalti muncitori si –au facut testul Igg si le a iesit negativ.
  Cand am intrabat-o pe d-na Petric Augusta si pe d-na Ciobanu sa se uite peste testele negative ale mele si alte tatalui meu a zis ca nu sunt releevante sic a dansa nu o intrtreseaza.
  Am vorbit cu doctori la un numar de telefon mobil si respectiv la central, raspund greu, te si cearta ca tot suni. Iti introduce numele in telefonul lor si iti raspund cand vreau si iti spun o povste care o spun la toata lumea – stati linistit, facem tot ce putem, merge spre bine, nu va ingrijorati suntm centru covid, avem fiinantare … totul o sa fie bine.
  Am cerut pe data de 10 august prin cerere scrisa la secretariatul spitalului, prin care solicit sa mi se elibereze o copie dupa fisa de tratament a mamei, dupa analize, etc sa merg la Spitalul de la Bucuresti Matei Balj unde am vorbit in prealabil si au zis ca sa merg.
  D-l Doctor Cercel a zis ca se uita, ca isi spune opinia, parerea sis a nu imi fac problem ca ma asteapta. A zis ca daca vreau se poate face un transfer la Bucuresti a mamei mele.
  Am pus cererea, am dat telefoane, am fost personal … asteptati.
  Am sunat de cateva ori la juridic, la manager, la sefa de ingrijiri mdicale, la aprovizionare, la secretariat, la doctori …
  Aveti rabdare vi se elibereaza. Nici pana azi 18 septembrie 2020, dupa aproape 2 saptamani si ceva de la decesul mamei nu vor sa imi elibereze fisa si analizele doar prin instant.
  Nu e normal, nu e correct, nu e cinstit, moral, onest … e deptul apartinatorilor sa aibe accs la informatiile medicale ale rudelor apropiate, cum era in cazul meu pentru mama mea.
  Tatal meu era in izolare 14 zile, fratele meu er in Anglia, numai eu putem face si obtine aceste documente medicale.
  Mi au spus ca trebbuia sa mearga mama la notar inainte de a se interna sis a dea o declarative notariala ca ma deleaga si ma imputrniceste pe mine sa am aces la informatiile ei medicale.
  Mi au apus sa merg sa aduc notarul la spital la terapie intensive. Nici un notar nu a vrut sa vina, toti spuneau ca nu am nevoie de procura sa obtin documente medicale pentru mamam mea, ca nu pot veni sa ia procure si declarati la terapie intensive, ba mai mult sic a e o sectie cu covid.
  Am vorbit la juridic cu dl. Biris Sorin care mi a spus si iar ma dus cu zaharelul ca cererea trebuie sa parcurga tot traseul ca pana la urma va fii aprobata, sa am rabrade
  Mama a plecat in vesnicie, au omorat-o si documentele ei medicale, fisa de observatii, analize, ct, rmn, etc tot nu am primit
  Astia sunt oameni, care trateaza pacienti … sunt functionary ai statului rommn, functionari platiti de Ministerul Snatatii, de Consilul Judetean Cluj, Primarie …
  Nu ne au contactat nici un reprezentant al vreunei institute publice din Cluj, de la Bucuresti, de la minister sa ne ajute … sa intervina sa ne elibereze documentele medicale solicitatie.
  Spitalul prin juristul acesteia dl. Biris Cosmin sustine ca ne au eliberat biletul de iesire din spital si biletul de externare sin is suficiente. Celalalte documente is doar entru spital si nu avem acces la ele, nu sunt informatii publice.
  D-na doctor Ciobanu Cristina si d-na doctor Augusta Petric au zis ca nu ne pot face copie la documentele medicale ca sa nu ne infectam, sa nu luam virus, ca sunt in sectia sitalului la terapie intensive, ca sunt foarte contagioase sic a ba mai mult legeanui da dreptul.
  O continui sa povestesc experienta traumatizanta, evenimentele tragice, atitudinea medicilor, a personalului, a managerului spitalului dl. Muresan …
  Va rog ajutati-ma. Alutati l pe tata …
  Distribuiti aceasta postare si daca aveti informatii, propuneri, sugesti, sfaturi … va rugam sa ne ajutati
  Cu multumire Marian Ovidiu Nagy, fiul celei care a fost Nagy Ana, decedata, omorata, lichidata in Spitalul de boli infectioase din Cluj-Napoca, 18 septembrie 2020

 2. Crimele legale din spitalul de boli infectioase Cluj
  Mama mea Nagy Ana a fost omorata si lichidata intentionat de medici la spitalul de boli infectioase din Cluj … Pe data de 31 august 2020
  Statisticile trebuie sa fie cat mai mari de personae decedate de virusul covid.
  Spitalul primeste fonduri de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la Ministrul Snatatii, de la Uniunea Europeana de la Primaria Cluj-Napoca, de la Consiliul Judetean Cluj, dupa numarul de decese raportate de covid, nu dupa numarul de vietii salvate …
  Ce trist, ce regretabil, cate crime intentionate, premeditate ascunse invocand starea de necessitate, de urgenta din tara
  Infectiile nosocomiale care ucid 90 % din pacienti internati pe sectiile de terapie intensive … se stie, se cunoaste, dar cine sa faca ceva, cine ia masuri, cine verifica, cine controleaza …
  100 la 100 din persoanele decedate au cel ptin 3 infectii nosocomiale contactate in spitalul de boili infectioase din Cluj. Numai acestea le-ar putea ucide.
  Medici invoca ca bolnavul are si alte afectiuni.
  Nu recunosc ca ei gresesc, se poarta abuziv, exercita presiuni, amenintari, nu comunica, nu iti cer acordul apartinatorului pentru a face diferite proceduri, refuza sa comunice, sa raspunda la intrebari si in caz ca totusi iti raspund, iti raspund in mod evaziv …
  Conducerea privata a spitalului cand ceri detali, informatii, date … cheama jandarmeria, politia …
  Aceasta are interesul sa moara cti mai multi, sa nu raspunda, sa nu comunice.
  Totul e secret, invoca starea de urgenta si tot felul de legi si protocoale …
  Firma privata (Manager Persoana Juridică – Mansana Optim S.R.L.; Reprezentant legal – Ec. Ioan Mureșan (email: manager@infectioasecluj.ro) care conduce spitalul de boli infectioase are profiituri anuale de sute, sute de mii de euro, comisioane si alte afaceri in care e implicata in mafia achiziitlor si lucrarilor de renovare din spitale, din industria de medicamente
  Incercati si dvs si veti vedea transparenta, comunicarea, oferirea de date, informati si detalii …
   Manager Persoana Juridică – Mansana Optim S.R.L.; Reprezentant legal – Ec. Ioan Mureșan (email: manager@infectioasecluj.ro)
   Dr. Briciu Violeta – Director medical (email: directormedical@infectioasecluj.ro)
   Ec. Jurje Dorin – Director financiar contabil (email: directorfinanciarcontabil@infectioasecluj.ro)
   Dr. Sidea Maria – Medic șef Ambulatoriul Integrat (email: medsef.ai@infectioasecluj.ro)
  https://infectioasecluj.ro

Scrie un comentariu

Articole similare