Închide

Coronavirus: record absolut de infectări în Cluj. Nou record negativ atins și la nivelul țării

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 16, 2020 0 941

99 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în județul Cluj în ultimele 24 de ore. E de departe cea mai ridicată cifră în județ de la debutul epidemiei în România, precedentul record negativ fiind de 53 de cazuri/zi.

Și la nivel național am atins un prag greu de anticipat: 1713 cazuri în ultimele 24 de ore.

292 de pacienți cu Covid-19 sunt internați azi în spitalele dedicate din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneomoftiziologie și Spitalul de Recuperare.  Numărul pacienților continuă să crească. Sunt foarte mulți inclusiv pe listele de așteptare pentru a fi evaluați.
În mod obișnuit, aceștia trec pe la Spitalul de Infecțioase, de unde se transferă mai apoi la celelalte două unități. În acest moment în Cluj sunt și alte câteva sute de cazuri active, pacienți diagnosticați aflați acasă și care se internează în funcție de simptome.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se internează în acest moment doar formele moderate și severe.

Reamintim, în ultimele două zile la Cluj au fost descoperite două focare active, la o fabrică de mobilă din Gherla, unde 17 angajați sunt bolnavi și la un cămin de bătrâni din Apahida, unde au fost testate pozitiv 48 de persoane.

Medicii epidemiologi se așteaptă ca numărul cazurilor să crească în contextul în care lumea s-a întors din concedii, a început școala și vor avea loc alegeri. De la 1 octombrie se reia și anul universitar.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Acest bilanț zilnic este unul fără precedent în România. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, au decedat 4.285 de persoane diagnosticate cu COVID-19.
În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. Dintre acestea 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 16 septembrie.
Pe teritoriul României, 11.164 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.782 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.206 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 8 persoane.
Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile, precizează GCS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu