Închide

„Convoiul Unirii”, un alai de căruțe și câteva zeci de căruțași îmbrăcați în straie populare cu destinația Alba Iulia de 1 Decembrie, a ajuns aseară la Cluj. Studenții de la USAMV i-au examinat pe cai. Zeci au rămas peste noapte

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 27, 2018 0 562

„Convoiul Unirii”, un alai de căruțe și câteva zeci de căruțași îmbrăcați în straie populare, flancat de Poliție, ce a pornit din Maramureș cu destinația Alba Iulia de 1 Decembrie, a ajuns aseară la Cluj, iar caii au fost consultați de medicii veterinari ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, îmbrăcați în costume populare.

Sunt 17 cai la aceste atelaje care duc câteva zeci de oameni îmbrăcați în port popular maramureșean, care au pornit în urmă cu mai multe zile din Maramureș, au trecu prin Sălaj, ieri și azi prin Cluj, cu destinația sărbătorii de 1 Decembrie de la Alba Iulia. „Convoiul de căruțe cu 17 cai și zeci de oameni îmbrăcați în port popular maramureșean a poposit pentru o noapte în campusul nostru”, spun reprezentanții USAMV.  Medicii, rezidenții și studenții i-au întâmpinat în costume populare. Caii au avut parte de examinări medicale, potcovire dacă a fost cazul, boxe în care s-au încălzit și au mâncat, iar călătorii au cântat colinde. „Zeci de studenți au ajutat peste noapte la îngrijirea animalelor, iar cei care studiază la liniile franceză și engleză s-au arătat încântați de tradițiile românești”, arată USAMV.
Convoiul, care a inclus opt căruțe, 17 cai și peste 30 de oameni, a plecat de la USAMV în urmă cu o oră ca să-și continue drumul spre Alba Iulia, pe Feleac în sus.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare