Închide

Contractul de proiectare și execuție a pasajului între DN1C și Parcul Industrial Tetarom III, în curs de semnare/Deputat clujean: „Ordinul de începere a lucrărilor se va da după depunerea garanției de bună execuție”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 10, 2025 0 1764

Unul dintre proiectele importante ale Clujului susținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență este aproape de a începe, arată deputatul clujean, Remus Lăpușan. Este vorba despre pasajul de legătură între DN1C și Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu. Contractul de proiectare și execuție a fost câștigat de  Asocierea Freyrom (leader)Procons Group-Integrated Road Solutions – Inginerie Drumuri și Poduri SRL la valoarea de peste 57,1 milioane lei, exclusiv TVA.

„La aceasta data contractual de proiectare și execuție este în curs de semnare fiind deja semnat de către Beneficiar. Ordinul de începere se va da, după depunerea Garanției de Bună executie. Valoarea totală a contractului este de 57.187.268,77 lei exclusiv TVA. Durata de Executie este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea  si 30 luni executia lucrărilor.”, a arătat deputatul clujean.

Contractul de finantare între CNAIR si Ministerul Transporturilor a fost semnat în data de 30 decembrie 2024. Finantarea este asigurată prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 4 – Transport sustenabil.

Lungimea totala a pasajului este de 233 de metri, având 8 deschideri. Acesta va trece peste linia de Cale Ferată (dublă) Cluj – Dej. Pasajul este dorit la Cluj încă de pe vremea în care Nokia a venit pentru scurtă vreme în Parcul Tetarom III de la Jucu. Ulterior Nokia a plecat de la Jucu, însă pasajul a rămas la stadiul de proiectul până acum câțiva ani când Consiliul Județean a reluat investiția și au reușit să o pună pe agenda Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.  Fabrica Nokia  a funcţionat de la începutul lui 2008 până în 2011.

Contractul pentru realizarea pasajului de la Jucu peste calea ferată include Proiectarea (întocmire PT si Detalii de executie), realizarea exproprierilor de pe raza UAT Jucu și Bontida dar și Executia efectivă a pasajului, a bretelelor de aces, consolidarea terasamentelor prin zid pe piloți forați (1080), executie podete, relocari utilități, scurgerea apelor, etc.

Licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier peste calea ferată care va lega DN 1C de Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, Cluj a fost organizată anul trecut de CNAIR. La procedură au depus oferte cinci asocieri de firme, cu următorii lideri de asociere: Dacia Asphalt, CML RO (Beclean, Bistrița), MBS Group, Nordconforest și Freyrom.

Contractul de proiectare și execuție a fost câștigat de  Asocierea Freyrom (leader)Procons Group-Integrated Road Solutions – Inginerie Drumuri și Poduri SRL la valoarea de peste 57,1 milioane lei, exclusiv TVA.

Freyrom este divizia din România a companiei VInci Construction. În ceea ce privește operațiunile din România, Freyrom, care realizează lucrări de inginerie și construcții, a obținut în 2022 afaceri de 62,3 milioane de lei, cu  o creștere de 148% potrivit platformei Termene. Într-o asociere cu Procons Group, Freyrom a construit un pod peste Someșul Mic, în Cluj-Napoca, cu o valoare a contractului de peste 25 de milioane de lei. Compania a mai semnat, cu Compania Națională “Administrația porturilor maritime” Constanța un contract privind lucrările de reparații ale hobanelor și rosturilor de dilatație din cadrul Canalului Dunăre-Marea Neagră, precum și alte contracte privind construcții specializate cu compania Algorithm Residential.

Potrivit Consiliul Județean din Cluj care are în subordine societatea Tetarom, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu își desfășoară activitatea 27 de companii, cu o valoare cumulată a investițiilor de peste 621 milioane euro și un număr de 6 960 de locuri de muncă create în urma respectivelor investiții.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare