Închide

Constructorul drumului din Lomb rămâne „în picioare” după contestații

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2015 0 520

Chiar dacă au contestat rezultatul licitației pentru realizarea drumului de acces la viitoarele centre de afaceri pregătite de primărie pe Dealul Lomb, Diferit și ARL n-au primit câștig de cauză. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestațiile formulate de cele două societăți și au dispus continuarea licitației așa cum a decis comisia primăriei.

Primăria a atribuit contractul pentru realizarea drumului drumul mult promis de patru benzi care ar trebui să asigure accesul la viitoarele centre de afaceri din Lomb către firma Kiat Group.
Așa că, după ce CNSC a respins printr-o decizie din 28 mai contestațiile formulate de Diferit și Antrepriza de Lucrări și Reparații (ARL) parte din grupul Strabag, socitatea Kiat rămâne să se ocupe de amenajarea respectivului drum. Primarul Emil Boc a anunțat deja că în cel mai scurt timp va fi semnat contractul pentru execuția drumului. Primăria mizează să obțină bani europeni din economiile Programului Operațional Regional destinat polilor de creștere pentru realizarea drumului din Lomb. Deocamdată proiectul depus în acest sens este în așteptare.

Atât Diferit cât și ARL au fost descalificate în cadrul licitației organizate de primărie pentru realizarea drumului din Lomb pe același motiv: nu au prezentat o fișă tehnică singulară pentru întreg sistemul de pompare inclus în contract. Din acest motiv, ambele oferte au fost declarate ca neconforme. Iar CNSC a respins contestațiile.
Lucrările de realizare a drumul din Lomb au fost atribuite de primărie pentru peste 17,9 milioanele lei, în luna aprilie, firmei Kiat Group, o obișnuită a contractelor cu primăria clujeană.
Contractul pentru amenajarea drumului de acces spre Lomb (1,6 kilometri și patru benzi, plus infrastructura de apă, canalizare, electrică, etc) a fost estimat la peste 31 de milioane de lei. Licitația s-a deschis în luna iulie 2014.

Kiat Group este parte a tandemului cu Diferit care și-a adjudecat în 2010 contractul de modernizare și întreținere a străzilor din oraș, de 600 de milioane lei. Firma mai lucrează încă în oraș pe respectivul contract, pe adițional, după ce acesta s-a încheiat la finalul lui 2014.

La licitația pentru lucrările de amenajare a drumului din Lomb au depus oferte firme de casă ale primăriei clujene, dar și societăți obișnuite la licitațiile administrației locale. Este vorba despre Ceconi-Citadin Prest (cu terț susținător Astor Com și Aspharom), ARL (terț susținător Strabag și sucontractant IRB Electro), Societatea de Construcții Napoca-Imob Lux Construct (cu terț susținător Impresa Ferera SNC Di Angela&Rosella Ferrara), Viarom Construct-Nord Conforest (cu subcontractant Ianus), SutCarpați cu Sjles-Sjles-Elecro Construct (cu subcontractant Estate Global Safe și terț susținător Eurovia), asocierea Diferit-Boccardo Entreprise (cu subcontractant Energobit), Kiat Group Construct (cu subcontractanți Energobit, Revivo, BMT Trans Construct).

În cazul drumului de acces spre cele aproximativ 20 de hectare pe administrați construiește un incubator de afaceri și un centru pentru industrii creative, acesta a fost prevăzut cu o lăţime de 25 de metri – patru benzi de circulaţie, spaţii verzi alternate cu spaţii de parcare, spaţiu verde şi trotuare. Drumurile interioare care deservesc cele două centre (pe care primăria le amenajează tot cu bani europeni) au fost capacitate la 9 metri (din care cele trotuarele au câte un metru).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu