Închide

Consiliul Local se mută în online. Județul a făcut deja o ședință cu măști și păstrarea distanței de 1 metru între consilieri

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 21, 2020 0 430

Treburile administrative locale din Cluj se legiferează în continuare, însă în mediul online. Primăria lui Boc a anunțat că va muta ședința Consiliului Local din 23 martie, ora 13.00, în mediul online, în format de videoconferință. Inițial, aceasta urma să se deruleze la Casa de Cultură a Studenților.

„Ținând cont de evoluția epidemiologică la nivel național, precum și de prognozele de 
creștere a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare cu coronavirusul SARS-COV II, se impune ca ședința Consiliul Local din 23.03.2020, ora 13.00 să fie convocată în format de videoconferință, printr-o platformă online. Participarea cetățenilor la ședință, precum și posibilitatea de a lua cuvântul se poate realiza în două moduri.  Prin înscrierea pe site-ul primăriei, www.primariaclujnapoca.ro, completând formularul disponibil la secțiunea „Serviciul Relații cu consiliul și administrația locală”, până cel mai târziu luni, 23.03.2020, ora 9.00. Cei care se vor înscrie urmează să primească un link prin e-mail prin intermediul căruia se vor putea conecta la ședința Consiliului Local pentru a lua cuvântul la punctul de pe ordinea de zi la care s-au înscris. A doua modalitate implică accesul în sala de Sticlă a Primăriei, în ziua ședinței, într-un spațiu special amenajat, cu acces la platforma online de videoconferințe”, a anunțat Primăria. 
Inițial, primarul Emil Boc a spus săptămâna trecută că va ține ședința la Casa de Cultură a Studenților unde există spațiu suficient pentru asigurarea măsurilor impuse pe timpul pandemiei, dar nu a exclus nici formatul de videoconferință.
Deja, consilierii locali din comisii au ținut ședințele pe internet.
Consiliul Județean a ținut săptămâna trecută o ședință la care președintele județului, Alin Tișe, dar și ceilalți oficiali și consilieri județeni au păstrat distanțad 1 metru între ei și au purtat echipamente de protecție. Ședința a fost transmisă și live, pe Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare