Închide

Consiliul IMM-urilor avertizează că micile companii nu ar putea supraviețui dacă Guvernul va decide creșterea salariului minim la 3.000 de lei la 1 ianuarie/ Propunerea mediului de afaceri este 1 mai

Economie by Actual de Cluj - aug. 31, 2022 0 140

IMM-urile nu vor putea supraviețui dacă Guvernul va majora salariul minim la 3.000 lei, de la 1 ianuarie, a declarat pentru Economedia Sterică Fudulea, secretarul general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Acesta propune ca o astfel de măsură să fie aplicată începând cu 1 mai, astfel încât micile afaceri să știe cum va arăta situația financiară după ieșirea din iarnă.

„Dacă discutăm de cei mici, IMM-urile probabil că nu o să supraviețuiască dacă va fi 1 ianuarie. Să ieșim din iarnă și să vedem câți mai suntem. (Măsura ar trebui aplicată – n.r.) probabil că nu mai devreme de 1 mai la anul astfel încât să vedem cum ieșim din iarnă și care vor fi măsurile pentru temperarea prețului la energie și ar trebui să vină la pachet cu niște programe pentru eficientizarea consumului energetic, dar și programe pentru dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Sterică Fudulea, conform economedia.ro.

Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a anunțat miercuri că PSD propune creșterea salariului minim brut, de anul viitor, la 3.000 lei, de la 2.550 lei în prezent. El a subliniat că 2.800 lei vor fi taxați, iar 200 lei rămân în continuare netaxați.

CNIPMMR a transmis că guvernul ar trebui să facă o analiză în ceea ce privește varianta de creștere a salariului minim pe economie care există azi pentru construcții și pentru industria alimentară. Reprezentantul CNIPMMR spune că mediul de afaceri și statul ar trebui să rediscute tot ceea ce înseamnă contributivitatea astfel încât să nu mai fie o contributivitate atât de mare pe forța de muncă.

„Angajatul face jumate-jumate cu statul. Noi venim cu propuneri astfel încât să supraviețuim cu toții: eficientizarea cheltuielilor banilor publici, eficientizarea cheltuielilor bugetare astfel încât statul să se descurce cu banii pe care îi are. Mediul de afaceri își eficientizează costurile și cheltuielile prin diminuarea profitului pentru a plăti ceva în plus la salariul angajatului, în același timp cu noi programe de finanțare sau urgentarea programelor de finanțare existente și anunțate”, mai precizează Sterică Fudulea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu