Închide

Consiliul de Administrație al Aeroportului va desemna un director interimar, din 17 octombrie

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 09, 2017 2 750

Noul Consiliu de Administrație din cadrul regiei Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a fost mandatat, astăzi, oficial, de Consiliul Județean Cluj, să delege atribuțiile de director unui membru din actualul executiv al aeroportului. Concret, Consiliul de Administrație trebuie să decidă, în 17 octombrie, dacă-l păstrează în funcție, în regim de interimat, pe actualul director David Ciceo, sau dacă-l înlocuiește pe acesta cu un alt director de specialitate din cadrul Aeroportului. Este greu de crezut însă că vreun subaltern de-al lui Ciceo ar fi duspus să-i ia funcția acestuia. Ca atare, Ciceo va rămâne, cel mai probabil, director interimar al Aeroportului, până în momentul în care se va organiza concursul pentru ocuparea acestui post important.

Nimeni nu îndrăznește să-i ia locul șefului

Reamintim că administrația județeană – în calitate de proprietar al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” – a organizat, în această vară, concurs pentru desemnarea noilor membri din Consiliul de Administrație. Potrivit noilor reglmentări, actualul Consiliu de Administrație are sarcina de a organiza concurs pentru numirea personalului din conducerea aeroportului. De altfel, regula este valabilă pentru toate regiile/companiile din patrimoniul Consiliului Județean. Singurul director care a făcut presiuni să nu fie lăsat pe dinafară – în așteptarea organzării concursului pentru ocuparea acestui post –  este cel de la Aeroport, David Ciceo.  Recomandarea liderilor din administrația județeană a fost ca actualii directori de regii și companii să intre în concurs de pe o poziție de egalitate cu alți posibili candidați, ceea ce ar fi însemnat ca ei să nu mai fie păstrați în funcții, din momentul în care Consiliile de Administrație își intrau în atribuții. Acest lucru presupunea ca directorilor actuali să le înceteze de drept mandatele, iar Consiliul de Administrație să decidă, din 17 octombrie, în privința numirii unor directori interimari. Ciceo a criticat și a atacat decizia Consiliului Județean, argumentând că încetarea mandatului său de direcror ar însemna ca Aeroportul să rămână fără conducere de specialitate.

Ciceo nu scapă de concurs

Cum niciun membru din noul Consiliu de Administrație nu și-a asumat responsabilitatea de a ocupa în regim de interimat funcția de conducere a Aeroportului, Consiliul Județean a revenit astăzi în ședință extraordinară.  Consilierii PSD au refuzat să participe la ședință, invocând faptul că nu ar fi fost înștiințați în timp util, cu privire la motivul organizării acestei ședințe. Cert este că și fără PSD, Consiliul Județean a reușit să adopte Hotărârea de mandatare a noului Consiliu de Administrație de la Aeroport, pentru delegarea atribuțiilor de conducere unui director interimar. E greu de crezul că vreun alt director din Aeroport ar fi dispus să accepte să-i ia locul lui Cice, ca atare, el va rămâne în continuare pe postul său, până la organizarea unui concurs. Rămâne de văzut decă există vreo persoană care să fie interesată să-l contracandideze pe Ciceo pentru poziția de manager, în momentul în care se va organiza concursul pentru acest post.

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  2 comentarii

  1. mi se pare aiurea sa pui un interimar, daca tot fac concurs pentru ocuparea postului. Sa-l pui doar asa pentru cateva zile sau saptamani, ce sens are? sa-l lase pe actualul pana se ocupa postul prin concurs.

  Scrie un comentariu

  Articole similare