Închide

Consiliul Concurenței autorizează preluarea mărcii Uractiv de către fabrica de medicamente Terapia Cluj

Economie by Actual de Cluj - oct. 18, 2022 0 139

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Terapia S.A. intenționează să preia marca Uractiv şi toate activele asociate acestei mărci, deținute de Fiterman Pharma S.R.L. și Look Ahead S.R.L., potrivit unui comunicat de presă citat de economedia.ro.

Activele achiziţionate de Terapia sunt asociate, în principal, produselor constând în suplimente alimentare utilizate pentru îngrijirea urologică şi menţinerea sănătăţii tractului urinar.

Terapia produce și comercializează medicamente generice, produse comercializate sub diverse mărci, eliberate pe bază de prescripție medicală, respectiv fără prescripție medicală, suplimente alimentare, dispozitive medicale, produse cosmetice și biocide. Principalele arii terapeutice acoperite sunt reprezentate de domeniile cardiovascular, respirator, analgezice, gastro-intestinal, sistemul nervos central și dermatologie. Terapia face parte din grupul Sun Pharma, fiind o filială a Sun Pharmaceutical Industries Limited, o companie de medicamente generice.

Fiterman Pharma SRL produce preparate farmaceutice, iar Look Ahead SRL desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punctul de vedere al compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu