Închide

Congresul PSD/ Dragnea: „Reforma legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale va merge mai departe după un calendar strict”

PoliticaSinteză știri naționaleTop News by Catalin Suciu - mart. 10, 2018 0 183

Peste 4.000 de delegaţi participă, sâmbătă, la Sala Palatului, la Congresul extraordinar al PSD, unde vor alege noul preşedinte executiv, noul secretar general şi noii vicepreşedinţi, însă rezultatele sunt dinainte cunoscute. Preşedinţia executivă a partidului va fi disputată de prim-ministrul Viorica Dăncilă, de Nicolae Bănicioiu şi de Ecaterina Andonescu, primul candidat fiind susţinut de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a anunțat, într-un discurs, că modificarea legilor justiției rămâne un deziderat pentru actuala guvernare. El spune că „reforma va merge mai departe după un calendar strict”.

„Instituţiile de forţă s-au dovedit prea aproape de abuz şi prea departe de dreptate. Dezvăluirile din presă şi comisii au arătat modul ilegal şi ilegitim prin care ele s-au substituit instituţiilor democratice. Au infiltrat oameni nu doar în clasa politică, ci şi în media, ci şi în societatea civilă. Nu mai ştii care voce e adevărată sau falsă. Dezbaterile pe Codurile Penale a ajuns la un nivel de adversitate din această cauză. Această dezbatere îşi va continua cursul, va fi dusă până la aprobare. E un pas de modernizare al societăţii. O vom face. Reforma legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale va merge mai departe după un calendar strict. Trebuie ca cetăţeni acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi arestaţi fără motiv. Când spunem stat de drept, să spunem domnia legii, nu domnia unor instituţii, nu domnia unor şefi”, a anunțat liderul PSD.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.