Închide

Conferință internațională pe tema democrației în Europa de Est, la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 30, 2021 0 59

Conferința internațională Rațiu Dialogues on Democracy va fi organizată în acest an în septembrie în Cluj-Napoca și Turda, după ce anul trecut aceasta a fost mutată online din cauza pandemiei.

Evenimentul include prelegeri și dezbateri publice pe tema democrației în regiune și reunește profesioniști din mediul academic și guvernamental. Conferința oferă publicului ocazia de a interacționa cu experți reputați în domeniul democrației și al identității europene. Agenda evenimentului include discuții pe teme precum jurnalism și media în Europa Centrală, autoritarianism și populism, respectiv corupție și domnia legii. Printre invitați se numără profesorii Richard Higgott de la Brussels School of  Governance, Christopher Coker de la London School of Economics, Janne Haaland Matlary de la University of Oslo și John Lloyd,  fost jurnalist la Financial Times.

”Anul trecut am organizat evenimenul online, astfel că ne bucurăm să aducem iar laolaltă în Transilvania vorbitori reputați, factori cointeresați din mediul academic, decidenți politici și jurnaliști, pentru o serie nouă de discuții extrem de interesante pe tema democrației în regiune”, spune președintele fundației Rațiu, Nicolae Rațiu.

Planificată ca eveniment offline, conferința va putea fi adaptată în format online, dacă evoluția pandemiei o va impune, precizează organizatorii. Conferința va avea loc în limba engleză în diferite locații din Cluj-Napoca, iar accesul va fi permis pe bază de bilet.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu