Închide

Condamnat la patru ani și două luni de închisoare în regim de detenție, definitiv, vineri, pentru trafic de droguri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2022 0 7811

Un clujean a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare în regim de detenție, definitiv, vineri, pentru trafic de droguri.

Inculpatul a fost condamnat vineri definitiv, după ce Curtea de Apel Cluj i-a respins apelul făcut față de sentința dată de instanța inferioară, Tribunalul Cluj, astfel că decizia a rămas definitivă.

Din rechizitoriul procurorilor DIICOT Cluj, înregistrat la Tribunal în aprilie, reiese că inculpatul, trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, dar și două infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, a fost prins în flagrant deși încerca să comunice cu furnizorii și clienții folosind aplicații criptate.
În esenţă, s-a reținut că din 2020 până la sfârșitul anului tercut inculpatul a procurat, vândut și oferit canabis, a cumpărat droguri sub forma unor substanțe pulverulente, a manipulat și a distribuit în mod direct astfel de substanțe mai multor persoane, inclusiv unui investigator sub acoperire, în mai multe rânduri. Între altele, în 25 mai anul trecut inculpatul a manipulat în vederea distribuirii cantitatea de peste o jumătate de kilogram de substanță care conține 3-Chloromethcathinone (3-CMC). ”Măsurile de precauţie luate pentru a nu fi depistat au constat în utilizarea de aplicaţii informatice criptate (conform propriei declaraţii), respectiv în utilizarea unor intermediari, aparent necunoscători, care să ridice de la curier „marfa” livrată”, se arată în motivarea Curții de Apel Cluj.

Inculpatul este cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, cu studii – 7 clase, fără loc de muncă, fără venituri obţinute licit. Din informaţiile obţinute de la Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj reiese că a fost inclus într-un program integrat de asistenţă pentru consumatorii de droguri. ”Pe de altă parte, perspectivele sale de reintegrare socială sunt reduse, având în vedere adicţia pentru droguri şi antecedentele penale numeroase, la care se adaugă timpul petrecut în detenţie în trecut fără să îşi fi îndreptat conduita infracţională, precum şi lipsa unei calificări profesionale, a unui venit licit şi a unui mediu de sprijin (familial sau de altă natură)”, a arătat instanța. ”Deşi inculpatul a efectuat denunţuri la DIICOT, acestea nu au avut nicio finalitate, condiţii în care nu pot fi valorificate şi ca atare apelantul nu poate beneficia de reducerea pedepsei în prezenta cauză”.

Decizia a fost luată vineri și e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare