Închide

Concurs pe post pentru directorii de școli din Cluj, a doua cea mai bună rată de promovare din țară

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 14, 2016 0 245

Clujul are a doua cea mai bună rată de promovare a examenului pe post pentru directorii de școli din întreaga țară, arată o evidență a Ministerului Educației.

E prima dată în mulți ani când posturile de directori de școală sunt ocupate prin concurs și nu prin decizii ale inspectoratelor școlare iar la examenele pe post, de ieri, media de promovare e de 83,7% în țară. Examenele au avut loc în 53 de centre și au fost susținute de 7.760 candidați, dintre care 7.200 au fost admiși la etapele următoare ale concursului. Au fost respinși 1.143 de candidați, 136 de candidați nu s-au prezentat, în timp ce alți 15 candidați s-au retras, în vreme ce un candidat a fost eliminat iar în cazul a 75 de candidați lucrările nu au putut fi evaluate din cauza imposibilității constituirii comisiei de concurs. Rate de promovare peste 90% s-au înregistrat în județele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Brașov (91,3%), Hunedoara (91,1%) și Brăila (90,7%).

Examenul scris de ieri a constat în rezolvarea unui test-grilă cu 60 de întrebări, în două ore. Următoarele două probe — interviul și evaluarea CV-ului — sunt programate timp de o lună din 17 octombrie. Ultima etapă a concursului — validarea în consiliul de administrație al inspectoratului școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister — este programată în 16 decembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu