Închide

Concert de Luminație, live cu public, în cimitirul central din Cluj-Napoca, săptămâna viitoare, prima dată în ultimii trei ani

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 28, 2022 0 307

Concert de Luminație, live cu public, în cimitirul central din Cluj-Napoca, săptămâna viitoare, prima dată în ultimii trei ani.

Pentru prima dată din 2019, publicul clujean poate participa la spectacolul organizat de Luminație, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, în 1 noiembrie, seara la ora 18.30 – e tradiționalul deja concert organizat de Scena Urbană, la intrarea dinspre strada Avram Iancu a cimitirului. Concertul de Luminație se desfășoară, neîntrerupt, din anul 2015, iar în perioada pandemiei – în 2020 și anul trecut – a fost transmis către public pe Internet. De altfel așa va fi și în acest an – spectacolul va fi transmis și pe Internet, dar și în prezența publicului. E programat spectacolul de muzică de operă ”Requiem K626” de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul este susținut de soliștii Roxana Chicidea, Oana Bolboacă, Adelina Ilca, Claudiu Mădălin Băban, alături de corul și orchestra Claudiopolis dirijate de Vlad Eniu. Spectacolul este regizat de Ina Hudea. ”Din 2015 organizăm spectacolele de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, fără întrerupere. În timpul pandemiei ne-am adaptat vremii și vremurilor, însă concertul a avut loc”, spune arhitecta Daniela Maier, coordonatoarea proiectului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu