Închide

Comuna Florești se transformă într-o scenă a culturii și a tradiției românești/Începe a doua ediție a festivalului România Frumoasă în Parcul Poligon

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 31, 2023 0 590

În perioada 1-3 septembrie, în Parcul Poligon, se va desfășura a doua editie a festivalului „România cea Frumoasă”. În cadrul evenimentului sunt reprezentații de muzică populată dar și ateliere culinare și evenimente pentru copii.  De la Nicoleta Voica, vocea inconfundabilă a Banatului, la Aurel Tămaș și mulți alții, fiecare artist va aduce pe scenă un strop din frumusețea tradițiile românești.

„Prin frumusețea evenimentelor ce vor avea loc în cele 3 zile vom avea ocazia de a ne bucura de tradițiile noastre, de frumusețea și diversitatea culturală a României.

Fiecare acord, dans și meșteșug își vor etala momentul de strălucire. Bunici, mătuși, părinți, copii alăturați-vă jocului și dansului popular românesc. Cei mici pot descoperi că folclorul se află la originea poveştilor, miturilor și legendelor, în spiritul popular românesc”, a spus primarul Bogdan Pivariu.
Ce evenimente sunt programte:
– Prezența meșteșugarilor ce vor organiza ateliere diversificate: de la roata olarului și țesut, până la crearea podoabelor și pictură pe lemn, sub îndrumarea “Asociației Meșterilor Populari Clujeni”.
– Aventuri culinare cu ateliere de făcut plăcinte și pupeze, ghidate de „Pâinea de sub Deal”.
– Explorări muzicale incluzând ateliere de cântat și personalizat tulnice.
– Reprezentații artistice ale celor mai renumiți artiști din 7 zone etno-folclorice ale României.
– Școlile, grădinițele și bisericile din Florești și din proximitate, vor prezenta un moment muzical sau artistic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu