Închide

Competiţie pentru antreprenorii din Cluj: între „Românii au talent” şi „Arena Leilor”

Economie by Actual de Cluj - iun. 28, 2017 0 306

În seria de evenimente dedicate la Cluj în aceste luni antreprenorilor se mai înscrie unul: un concurs „antreprenorii au talent” în cadrul evenimentului Cluj Business Days 2017. Mai precis, este vorba despre o competiție pentru antreprenorii aflați la început de drum, concepută ca un mix între două formate populare de concurs: Românii au Talent și Arena Leilor. Competiţia va combina o sesiune live de pitching de proiecte cu o rundă de simulare de business. Aşa că show-ul îi va avea drept protagoniști pe antreprenorii în devenire sau la început de drum, care își vor sustine ideile/proiectele în fața juriului, în lupta pentru finanțare și mentorat.

”Prima parte a acestui concurs este ca la Românii au Talent: sunt 4 investitori în juriu, iar fiecare dintre ei își alege oamenii cu care trece în finală. Finala înseamnă un simulator de business într-un mediu economic virtual, în care se desfășoară mai multe cicluri economice, în care investitorul împreună cu echipa lui de antreprenorii au niște decizii. Antreprenorii învață să-și sintetizeze foarte bine business-urile, pentru că au la dispoziție două minute să-și prezinte afacerea în fața juriului de investitori. Iar aceștia, la rândul lor, le dau concurenților business feedback. Un mare avantaj este că toți concurenții își pot valida ideile, au ocazia să înțeleagă ce decizii trebuie sau pot să ia și încotro îi duc: la creșterea cotei de piață, a costurilor, a riscurilor”, explică László Pacsó, fondator & coordonator proiecte Business Days.

Cea de-a 27-a ediție a Business Days va avea loc pe 5-6 iulie, la Cluj-Napoca (în incinta Liberty Technology Center și Impact Hub). În cadrul evenimentului sunt programate 40 de manifestări, la care ar urma să vină peste 100 de speakeri și experti români și străini. La ediția de la Cluj vor fi prezenți specialiști din mai multe industrii și domenii, printre care Jim Bagnola, Efrat Avnor, Silviu Hotaran, Petre Nicolae, Wargha Enayati, Ion Sturza, Andreas Cser, Alexandru Iliescu, Sorin Faur, Eugen Potlog, Bogdan Colceriu, Dan Mocanu, Marius Ghenea, Florentin Banu, Sergiu Negut sau Virgil Zahan.

Unul dintre proiectele dedicate organizate în cadrul Cluj Business Days aduce oportunități de finanțare pentru antreprenorii din zona rurală, susţin organizatorii. Este vorba de târgul ”Produs în Transilvania”. Proiectul va promova micii producători și meșteșugari locali, iar aceştia vor putea să găsească potențiali investitori, parteneri sau mentori pentru dezvoltarea afacerilor din zona rurală.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare