Închide

Competiție internațională de gimnastică ritmică la Cluj, prima în România, cu sportive de pe 4 continente. „Țările participante trimit, cu siguranţă, cele mai bune gimnaste în întrecerea de la Cluj”

SportTop News by Actual de Cluj - iun. 20, 2019 0 275

Prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul „World Challenge Cup” va avea loc la Cluj în august, anunță Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Competiția e programată în sala polivalentă BT Arena între 23 și 25 august și reprezintă pentru gimnastele din întreaga lume o competiție extrem de importantă, deoarece se desfăşoară înainte de Campionatul Mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după cum anunță forul. „După 16 ani de la reînfiinţare, perioadă în care am încercat să menţinem gimnastica ritmică românească în elita mondială, ne-am decis să organizăm o competiție de mare anvergură şi să introducem România în circuitul competiţiilor de tip “World Challenge Cup”. Sperăm ca acest eveniment să se desfăşoare anual şi să atragem un număr cât mai mare de participante din întreaga lume”,spune Irina Deleanu, președintele federației.

Competiția este formată din două concursuri: proba individuală și proba de ansamblu. Ambele probe presupun mânuirea cercului, a mingii, măciucii și a panglicii și se desfășoară în două etape: calificări și marea finală.
Înscrierile pentru această primă ediţie sunt în plină desfășurare. Până la data de 19 iulie 2019, Federaţiile Naţionale de Gimnastică Ritmică din întreaga lume au posibilitatea să înscrie un număr de maxim două gimnaste la proba individuală și un ansamblu alcătuit din 6 gimnaste pentru proba pe națiune. Până la această oră și-au confirmat participarea 166 de gimnaste din 31 de țări de pe patru continente. „Având în vedere că această competiţie se va desfăşura cu puţin timp înaintea Campionatului Mondial de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, ţările participante trimit, cu siguranţă, cele mai bune gimnaste în întrecerea de la Cluj-Napoca”, mai spune Deleanu.

Competiția se desfășoară cu spectatori. Accesul se face pe baza biletului achiziționat din rețeaua iabilet.ro. Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca va fi transmisă la televizor live pe Telekom Sport. Vineri şi sâmbătă, publicul va urmări din sală sau din fața ecranelor calificările, când gimnastele concurează pentru a obţine punctajele necesare participării la finala pe obiecte. Duminică vor evolua cele mai bune opt gimnaste de la fiecare obiect – cerc, minge, măciuci şi panglică – şi cele mai bune opt ansambluri de la cele două exerciţii prezentate în calificări – 5 mingi şi 3 cercuri plus 2 perechi de măciuci. La Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca, România va fi reprezentată de două gimnaste în proba individuală, acesta fiind numărul maxim de participante permis de Federaţia Internaţională de Gimnastică.

Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti pot fi menționate medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul cupelor europene și mondiale. Aceste medalii au fost obținute între anii 1990-1992. De asemenea, România a obținut și medalia de bronz la proba pe națiune în cadrul Campionatului European din 1993.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu