Închide

Companiile SITA și TechTalent Software vor înființa un centru de cercetare și dezvoltare la Cluj, axat pe soluții guvernamentale și pentru industria aeronautică. De ce au ales investitorii Clujul?

EconomieIT by Kristina Reştea - dec. 13, 2022 0 432

Companiile SITA și TechTalent Software vor înființa un centru de cercetare și dezvoltare în România, la Cluj-Napoca, anunță cei doi parteneri. Noul centru va fi dedicat dezvoltării de noi soluții guvernamentale și de procesare a pasagerilor.

Reprezentanții SITA spun că investiția vine în contextul în care, pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, se conturează o cerere semnificativă pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor și companiilor aeriene, ceea ce presupune investiții substanțiale în tehnologie.

TechTalent Software va deschide și va opera un centru de dezvoltare în România, în urma unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului. Astfel, SITA va putea să își extindă capabilitățile de dezvoltare într-un timp foarte scurt.

Noul centru și-a găsit deja primii angajați, urmând ca, până la finalul anului, echipa să numere aproximativ 60 de ingineri software, echipe de testare și experți scrum.

„În ultimii 10 ani, Cluj-Napoca s-a impus că un veritabil hub IT în regiune, având acces la importante resurse tehnologice și specialiști cu experiență. Acest oraș va juca un rol esențial în sprijinirea programului nostru de dezvoltare, mai ales țînând cont de faptul că specialiștii IT sunt la mare căutare”, spune Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA.

„La SITA, coordonăm una dintre cele mai interesante și mai avansate industrii de pe planetă. Aproape fiecare zbor de pasageri din întreagă lume se bazează pe tehnologia SITA, majoritatea aeroporturilor și companiilor aeriene contează pe noi. Este datoria noastră să le eficientizam, optimizăm și susținem operațiunile. Folosim metodologii Agile și DevOps pentru a dezvoltă și livra soluțiile noastre inovatoare într-o manieră sustenabilă, plasând astfel clienții noștri în prim-plan. Promovarea unui mediu de învățare continuă, în care oamenii să simtă că li se acordă încredere și în care să poată experimenta, este cu adevărat important pentru noi”, susține Chris Bayer, VP Software Engineering la SITA.

Bayer a explicat că SITA a decis să investească în Cluj-Napoca datorită abilităților superioare în tehnologiile de vârf disponibile, culturii în care se pune accentul pe învățarea continuă, și a diversității de gen raportate la numărul de specialiști IT prezenți aici.

Cu peste 1.200 de companii IT, care au mai mult de 20.000 de angajați, și suportul constant al autorităților și universităților locale, Cluj-Napoca este pe cale să devină principalul hub digital din Europa de Est, spun jucătorii din domeniu.

„După un lung și complex proces de validare, suntem încântați să constatăm că acest parteneriat confirmă încă o dată nivelul de maturitate al industriei IT din România și nivelul avansat al TechTalent, în ceea ce privește tehnologia și cunoștințele de business”, spune Iuliana Bădescu, CEO TechTalent Software.

SITA este furnizor de servicii IT al industriei de transport aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave și guverne. Potrivit datelor oferite de companie, aceasta are peste 2.500 de clienți, iar soluțiile sale sunt implementate în peste 1000 de aeroporturi.

SITA oferă, de asemenea, și soluții tehnologice pentru peste 70 de guverne, în sectorul de siguranță a granițelor și fluidizare a transportului. Rețeaua de comunicații a companiei asigură 60% din schimbul de date al comunității de transport aerian, spun reprezentanții companiei. În 2021, SITA a devenit o companie certificată CarbonNeutral® în conformitate cu Protocolul CarbonNeutral – standardul global de referință pentru programele care vizează reducerea emisiilor de carbon. SITA furnizează servicii în peste 200 de țări și teritorii.

TechTalent este o companie de consultanță IT cu sediul în România, care deservește companii globale, punându-le în legătură cu specialiștii IT români. TechTalent este parte din Arnia Software, un grup românesc de dezvoltare software, cu peste 500 de consultanți IT, care lucrează pentru clienți din domeniul financiar, software, hardware, retail.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.