Închide

Companie care spune că oferă job-uri de 500 de dolari pe oră în IT recrutează la Cluj. Ce sfat are CEO-ul pentru antrepenorii locali

EconomieRecomandarea redacțieiSinteză știri locale by Actual de Cluj - feb. 22, 2017 0 758

Citeşte o carte! E primul sfat dat de CEO-ul unei companii care angajează oameni cu salarii de 500 de dolari pe oră. Cât despre prima lecţie pentru antreprenori extrasă din respectiva carte, aceasta se poate sintetiza cam aşa: testează-ţi ideea în piaţă şi abia după acest pas dezvoltă-ţi produsul. Acesta este sfatul pe care îl are de dat antreprenorilor la început de drum Andy Tryba, într-un interviu pentru Today Software Magazine. Tryba e CEO Crossover, companie americană care a organizat duminică un concurs la Cluj, cu planul de a angaja 100 de persoane pe parcursul acestui an.

Potrivit Crossover, concursul “Crossover One Day Hiring Tournament – Cluj-Napoca” e primul dintr-un proces la capătul căruia în anul 2017 compania are ca target să angajeze peste 100 de experți în IT (Chief Software Architect). Aceștia ar urma să fi plătiți cu 8-10.000 de dolari, mai susțin aceștia. Firma înfiinţată recent (în 2014) funcționează de fapt ca intermediat între companii din State şi profesionişti din întreaga lume, în special din sectorul IT, care lucrează de la distanţă.

Întrebat despre o recomandare pe care ar lansa-o pentru antreprenorii locali, acesta a recomandat o carte: Art of the Start, scrisă de Guy Kawasaki. „E o carte pe care aş fi vrut să o citesc înainte să încep prima companie: Art of the start. Unul din mesajele sale, în care cred cu pasiune: nu ştii nimic despre o idee până nu te duci să încerci să o vinzi. Ai idei despre cum va fi piaţa, cum va fi produsul, mulţi antreprenori încearcă ani întregi să dezvolte un produs şi apoi merg în piaţă şi nu reuşesc. Fă ceva simplu, uşor, ieftin şi află dacă există o piaţă pentru produsul tău şi apoi dezvoltă-l!”, a spus CEO-ul pentru Today Software Magazine. România are o reputaţie de ţară cu oameni cu abilităţi tehnice foarte bune, are universităţi foarte bune şi persoane cu abilităţi de comunicare dezvoltate, a spus Tryba despre piaţa locală. Scopul evenimentului din 19 februarie de la Cluj a fost de a începe un proces de recrutare. „Adunăm oameni, facem un concurs, le dăm task-uri, îi provocăm. Vom intervieva cei mai buni oameni şi celor mai buni le vom oferi job-uri de 500 dolari pe oră”, a spus Tryba.

Puteţi găsi AICI interviul integral

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu