Închide

Compania de transport public din Cluj se oferă să-i învețe pe bucureșteni să transforme autobuzele în troleibuze

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 05, 2019 1 550

Compania de Transport Public din Cluj se oferă să-i învețe pe colegii din Capitală, care au anunțat că au reușit să transforme autobuze în troleibuze – deși la Cluj aceasta a fost realizată, cu o soluție tehnică premiată, încă din urmă cu zece ani.

Compania de Transport Public din Cluj a aflat din presă despre cererea unei asociații către Primăria București pentru a începe operațiunea de transformare a unei părți din autobuzele STB Mercedes Euro 3 în troleibuze și se oferă să-i învețe pe colegii din Capitală cum s-o facă, fiindcă la Cluj au făcut deja acest lucru încă din urmă cu mai mulți ani. ”Din aceeași știre am remarcat că „Asociația Metrou Ușor” recomandă Primăriei Capitalei să se inspire din experiența celor din Szeged, Ungaria, pentru a putea duce la bun sfârșit această operațiune tehnică de preschimbare. Astfel, spre surprinderea noastră, am realizat cât de puțin se cunoaște despre experiența românească în această materie. Fapt pentru care am considerat necesar să reamintim opiniei publice, dar și colegilor noștri de la companiile, societățile și regiile de transport public de persoane că CTP Cluj-Napoca a realizat cu succes, în 2011, prima transformare a unor autobuze în troleibuze”, arată Compania de Transport. ”În eventualitatea în care Primăria Generală a Municipiului București și Societatea de Transport București sunt interesate de „soluția clujeană” de preschimbare a autobuzelor poluante în troleibuze, CTP Cluj-Napoca este dispusă să le pună la dispoziție colegilor noștri bucureșteni întreaga noastră experiență pentru că ambele companii avem același scop și interes: să oferim un serviciu public de transport de calitate și cât mai ecologic”.

  • Tags

    Un comentariu

    1. […] pentru a putea duce la bun sfârșit această operațiune tehnică de preschimbare, potrivit Actual de Cluj. O decizie care umple de ruşine Universitatea Cuza. Tudorel Toader și teza ”copy-paste”. […]

    Scrie un comentariu