Închide

Comisia Europeană mută „inovarea” la Cluj în 2017

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 09, 2016 0 491

A cincea ediție a Conferintei Open Innovation 2.0 2017 organizată de Comisia Europeană va avea loc în Cluj-Napoca. Adică în 2017 în oraș vor veni circa 300 de specialiști în inovare, factori de decizie politici, companii din toata Europa. Este pentru prima dată când Conferinta este organizata în Europa de Est. Pâna acum, editiile anterioare au avut loc la Dublin (de doua ori), Espoo și Amsterdam.

„Este oficial acum faptul ca cea de-a cincea editie a inima Transilvaniei, Romania, la Cluj-Napoca. In timpul procesului de aplicare pentru gazduirea evenimentului, orasul a dovedit ca are capacitatea conceptuala si leadership substantial in zona de inovare pentru a putea fi gazda din 2017 a Conferintei OI2.0 (Open Innovation 2.0 din 2017-n.red.)”, a fost anunțul publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene la finalul zilei de 8 noiembrie 2016.

Timp de aproape o săptămână, Clujul va fi gazda celui mai important eveniment în domeniul inovării sustinut de Comisia Europeană. Potrivit administrației locale, alegerea Clujului pentru organizarea acestei conferințe reprezintă recunoașterea eforturilor comunității locale și regionale în crearea unui ecosistem deschis și functional pentru inovare.

Candidatura în vederea obținerii organizării acestui eveniment a fost posibilă grație parteneriatului dintre primărie și ARIES Transilvania, organizație din industria IT a regiunii. „ARIES Transilvania și clusterul iTech Transilvania au reprezentat și promovat Clujul în luna mai a acestui an la ediția de la Amsterdam a Conferinței Open Innovation 2.0, ca hub de tehnologie cu un mare potențial de inovare, trezind interesul organizatorilor și participantilor în descoperirea și valorificarea potențialului din această regiune”, a ținut să anunțe primăria.

Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania, a menționat că toate clusterele clujene din diferite domenii au început deja să lucreze cu autoritățile și universitățile la proiecte comune, însă acest fapt nu e de ajuns.  „Trebuie să lăsăm concurența la o parte și să folosim resursele pe care le avem la dispoziție, să experimentăm și sa dezvoltăm produse inovatoare, care să facă diferența. În 2017, vom face trecerea de la inovarea deschisă la învățarea conceptului de inovare deschisă 2.0. Deseori, inovarea apare atunci când oamenii din domenii diferite ăți dau mâna și lucrează împreună, iar IT-ul este componenta care coagulează ideile și face posibilă aducerea lor la îndemâna comunității. Conferința Inovare Deschisa 2.0 are rolul de a aduce în discuție aceste aspecte și de a ajuta Clujul să devină o piaţă care sa genereze inovația”, consideră Oprean.

Co-organizatori locali ai conferinței din domeniul Inovării a Comisiei Europene vor fi Primăria Municipiului Cluj-Napoca, ARIES Transilvania și Consorțiul Clusterelor din Transilvania (include pe lânga clusterul iTech Transilvania și Clusterul Mobilier Transilvania, Clusterul de Energie Regenerabilă TREC, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Transilvania Life Style și Clusterul Gusturi Transilvane).

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu